Rookvrije golfclub en golfbaan

Rookvrije golfclub en golfbaan

Aan alle leden van Golf- en Country Club ‘t Sybrook,

 

Het management van Golfbaan Het Rijk van Sybrook en het bestuur van GCC ’t Sybrook hebben gezamenlijk besloten om de eerste stappen te zetten naar een rookvrije golfclub en golfbaan.

Al in 2022 heeft de NGF Het Nationaal Preventieakkoord ondertekend, waarin NOC*NSF en de sportbonden met het ministerie van VWS de ambitie hebben vastgelegd dat uiterlijk in 2025 alle sportverenigingen, sportterreinen en sportevenementen rookvrij zijn.
Hieruit is de overheidscampagne op weg naar een rookvrije generatie voortgekomen, welke de meesten zullen herkennen aan de slogan: “De sport wordt rookvrij. Wen er maar aan”.
Deze beweging is een initiatief van de Hartstichting, KWF en Longfonds vanuit de samenwerking Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.


Per 1 januari 2024 gelden de volgende maatregelen voor alle rookwaren (inclusief e-sigaretten):

  • Het gehele golfcomplex wordt rookvrij, behalve aan de speciale rokerstafel op het terras bij Green 28!!
  • Op het parkeerterrein, bij de entree en in de golfbaan wordt alles rookvrij;
  • Bij de oefenfaciliteiten (driving range, puttinggreen, chippinggreen en oefenhole) wordt het rookvrij;
  • In en rondom de gebouwen (shop, kantoor, lockerruimte etc) wordt het rookvrij;Het terras van het clubhuis wordt rookvrij. Binnen in het clubhuis was al rookvrij. Buiten achter Green 28 zal nog mogen worden gerookt.

Waar voorlopig dus nog wel gerookt mag worden, is op het terras aan de statafel bij Green 28. Hier wordt een speciale “rokerstafel” geplaatst. Aan deze tafel wordt niet bediend en er staan geen stoelen.
Vanaf 1 januari 2024 zijn er geen asbakken (meer) en wij vragen om uw sigarettenpeuken op een brandveilige manier op te ruimen.

 

Wij begrijpen dat deze maatregel voor rokers even wennen zal zijn. Het betreft hier echter een breed beleid om de sport in zijn algemeenheid rookvrij te maken. Om rokende leden en rokende gasten te laten wennen aan de nieuwe situatie hebben we besloten om het rookvrij maken van de golfclub en golfbaan in een aantal stappen uit te voeren om uiteindelijk in 2025 helemaal rookvrij te zijn.

 

Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking.

 

Met sportieve groet,

Management Het Rijk van Sybrook en bestuur van GCC ’t Sybrook