Rob Huuskes stijgt boven zichzelf uit

Rob Huuskes stijgt boven zichzelf uit

De HeerenCup kende weer een ouderwets volle bak. De meesten terug van vakantie en dus weer helemaal in voor de ‘break van de week’ op woensdag. Heerlijk zomerweer op deze laatste augustus dag en dat levert ondanks de wisselende prestaties altijd vrolijke gezichten op.

Een aantal nieuwkomers en kregen van president Martin Huuskes de spontane gelegenheid om zich verplicht voor te stellen. Na enkele vrijblijvende maar toch enigszins dwingende tips over de inhoud van hun verhaal plaatste Martin de ‘enige-echte-HeerenCup-rondje-aan-de-bar-bel ‘ pal voor hun neus. Alsof deze hint nog niet voor zichzelf sprak was gaf hij ook hier enkele niet vrijblijvende suggesties over hoe met dit gebaar om te gaan. De nieuwkomers stonden werkelijk te popelen van enthousiasme om de instructies van Martin op te volgen. Spontaan vertelde Eric Kauters (55) de groep dat hij al ervaring op het Sybrook als bedrijfslid had maar nu pas doorkreeg hoe gezellig en actief de vereniging is. Kersverse leden Alex Knol (43) en Henk Jan Mouw (49) zijn enthousiast geworden op de Spielehof maar hebben nu gekozen voor ’t Sybrook. De heren lieten zich niet kennen en rinkelden namens hun drieën de bel. Ze werden door de aanwezige HeerenCupper luidkeels welkom geheten. Ondanks deze spontane actie laten ze zich niet weerhouden en zijn ze volgende week weer van de partij.

HeerenCup 2 ging na een afwezigheid van enkele weken weer van start (2 flights) en Jeroen Kampstra was met 19 punten over 9 holes de beste.

HeerenCup 1 had 52 deelnemers en er werd goed gespeeld: 22 deelnemers speelden de buffer of beter en hierdoor was de CBA ook nul. Longest op Zuid 5 was voor Tim Huuskes, die tevens 4 birdies maakte, en een close – neary op Zuid 4 voor Huub Reef. Derde werd Bert Jan Denneboom (hcp 13,3) met 37 punten; Erwin Kamp timmerde 40 punten bij elkaar maar werd hiermee slechts tweede. Net zoals vorige week was er weer één persoon die absoluut boven zichzelf is uitgestegen: Rob Huuskes.

Rob ging weg vanaf handicap 16,3 (19 slagen). Zijn beste handicap een aantal jaren geleden was ergens in de 12. Ook Rob is niet bang voor Q kaarten en wedstrijden maar speelde de afgelopen jaren het merendeel niet in de buffer en dat past natuurlijk helemaal niet bij een zeer sportief maar vooral competitief ingesteld iemand als Rob. Flightgenoten Erik Bos en Gerrit van Buiten keken met verbazing naar zijn spel: bijna alle drives op de fairway, ruim de helft van de greens in regulation. Niet op de green? Geen probleem voor Rob, gewoon de chip binnen een meter. Bang voor de korte puts? Dit keer niet en ze vielen. Als een volleerd single handicapper speelde hij de baan zoals het moest. Wat was het geheim? Stiekem toch les en kwam het er eindelijk uit? Nee dus, maar wat was het dan wel? Eén woord: KRENTENBOL.

Daar gaan we niet in detail over uitwijden maar iemand heeft de goede naam van Rob Huuskes ‘geleend’ bij een bestelling van 16.000 (!) krentenbollen volgens een artikel in Tubantia van 31 augustus. Dat volkomen onverwachte artikel over een gebeurtenis in 2014 leverde Rob die dag tientallen reacties op. Einde middag hij kon het woord krentenbol niet meer horen. Maar ook de HeerenCuppers was het nieuws natuurlijk niet ontgaan. Enkele keken al uit naar de baancatering: een overheerlijke krentenbol aangeboden door ….. De adrenaline steeg bij Rob naar het hoogtepunt en dat was blijkbaar de sleutel voor zijn succes: 46 krentenbollen, excuses stableford punten en 3 volle punten omlaag in handicap naar 13,3. Bijna weer op zijn oude niveau en dichter bij zijn broer Henk die met hcp 11,5 enige afstand had genomen. Hou vast Rob het wordt weer een echte (wed)strijd.

Moraal van het verhaal: een krentenbol in de morgen is een rondje golf op de HeerenCup zonder zorgen!