Repareer pitchmarks, divots en hark bunker aan!

Repareer pitchmarks, divots en hark bunker aan!

Beste Golfers,

Nu er alweer een groot deel van het golfseizoen voorbij is, willen wij (de leden van de baancommissie) nog graag iets aan jullie kwijt. De vaststelling dat, m.n. door het goede werk van de greenkeepers, onze baan er dit seizoen goed bij ligt, kan vast wel door de meesten van jullie onderschreven worden.

Ons is echter tijdens het lopen in de baan opgevallen, dat er door veel golfers niet of nauwelijks een poging gedaan wordt om hun aandeel in het behouden van genoemde baanconditie te leveren. Wij doelen hier op het repareren van veroorzaakte schade als pitchmarks, divots, aanharken van de bunker na gebruik, enzovoort.

De baancommissie ziet het als een sportieve plicht van elke golfer om dit te doen. Iedereen wil immers op een goed onderhouden baan spelen. Wel is ons advies in deze coronatijd om na het gebruik van de hark de handen te desinfecteren. Dit kan met desinfectans, dat tegen een luttel bedrag in veel drogisterijen, apotheken, ja zelfs in de shop te koop is. Stop het in de tas, dan heb je het altijd bij de hand. Hopelijk geven jullie in grote getale gehoor aan deze oproep.

 

Met vriendelijke golfgroeten,

De baancommissie.