Prima prestaties van Leonie op Dutch Junior Open

Prima prestaties van Leonie op Dutch Junior Open

IJzersterke tweede ronde in internationaal veld

Deze week vindt het Dutch Junior Open plaats, het sterkst bezette internationale golfjeugdtoernooi van Nederland, waaraan heel veel nu bekende internationale toppers hebben meegedaan. Plaats van handeling Toxandria in Molenschot, bij Breda. Voor het eerst neemt aan dit toernooi een lid van onze vereniging deel en wel onze kersverse clubkampioen Leonie Richter.

Donderdag speelde ze een heel goede ronde en daarmee staat ze na twee dagen op een fraaie tiende plek. Leonie is daarmee samen met nog een Nederlands meisje de beste Nederlandse, in een veld met veel plus-handicappers uit veel verschillende landen.

Haar handicap is spectaculair gedaald van 7 vorig jaar tot 4,6 begin dit jaar. Bij de clubkampioenschappen ging ze van 1,6 naar 0,9. Gisteren ( donderdag) daalde haar handicap naar 0,2! Als u haar prestaties tijdens dit toernooi wil volgen kan dat via live scoring www.junioropen.nl. Vandaag (vrijdag) wordt duidelijk of ze de cut gaat halen.

Leuk nog om te vermelden dat ons lid Martha van der Vegt heel veel jaren chief-referee is geweest bij dit toernooi. Dit jaar is ze referee en Joep Vos is donderdag met haar mee geweest om zijn kennis te vergroten.

 

B.O.