Prima prestatie Sybrook bij Overijsselse Kampioenschappen

Prima prestatie Sybrook bij Overijsselse Kampioenschappen

Afgelopen zondag werd op de Sallandsche Golfclub ‘De Hoek’ de vijfde editie van de Overijsselse Kampioenschappen gespeeld. Blijkbaar vond de organisatie deze naam niet langer passend, want de naam is sinds dit jaar omgedoopt in het Overijssels Golf Kampioenschap. What’s in the name…

Voor de succesvolle opzet van het toernooi maakte het niet uit. Iedere golfclub uit de provincie mocht zijn beste 5 heren en dames afvaardigen voor deze burenruzie, waarbij werd gestreden om de titel van de beste club van Overijssel. Een prestigieuze beker, die traditiegetrouw wordt gewonnen door de Sallandsche of Zwolle. Neemt niet weg dat ’t Sybrook de laatste jaren steeds nadrukkelijker op de deur klopt, en ook nu waren de verwachtingen hooggespannen.

Selectie voor dit evenement vindt plaats op basis van de gemaakte bruto scores bij de Maandbeker en Clubkampioenschappen. Robert Nijhuis en Wilbert Huuskes hadden helaas andere verplichtingen. ’t Sybrook werd bij de heren zodoende vertegenwoordigd door Tim Nuyts, Tim Huuskes, Kwint Kuipers, Andre Paus en Tom Lentfert. Het team werd bij afwezigheid van Leonie Richter gecomplementeerd door Sylvia Scholten van Agteren, Jolanda Nijhuis, Loes Koop, Elke Westenberg en Marell Zengerink. Een goed team, met een mooie mix tussen ervaring en jeugdig talent. 

Uiteindelijk werd ‘t Sybrook verdienstelijk derde, achter de teams van (jawel) Zwolle en de Sallandsche. Een prima prestatie, waarbij opviel dat de verschillen met de top niet groot zijn. Volgend jaar liggen er dus absoluut kansen om het één of misschien wel twee plekjes beter te doen.

Zeer bijzonder waren de prestaties van Tom (+6) en Sylvia (+11). Beiden behaalden een knappe derde plek bij het individuele heren en damestoernooi. Tom sloeg naar eigen zeggen eindelijk weer eens een paar heerlijke pepernoten, en ook Sylvia vond de rust in haar spel terug. Beiden super gefeliciteerd!

Complimenten voor de baan en organisatie. Het Overijssels Golf Kampioenschap wordt volgend jaar op onze club gespeeld, en besluit dan een fantastisch jubileumjaar. Het belooft een grote dag te worden met live scoring en veel goede spelers van omliggende clubs. De organisatie van dit toernooi vraagt veel vrijwilligers en we doen t.z.t. dan ook graag een beroep op uw vrijwillige bijdrage.  

Ieder jaar probeert de gastclub zijn of haar baan in topconditie te krijgen voor dit evenement. Daar ligt een stevige uitdaging voor onze baan en in het bijzonder de kwaliteit van de greens. Het spelen van een baan in topconditie maakt wel dat het spelen van de ‘OGK’ een feestje is voor alle deelnemers, en wij kijken er nu al naar uit om ’t Sybrook volgend jaar op haar allermooist te presenteren.