Presidentsputter 2023

Presidentsputter 2023

Nadat ik de dag ervoor de magische Hcp 10 grens had doorbroken stond de Presidentsputter wedstrijd deze zondag op het programma. Toch altijd spannend of je je nieuwe handicap in een wedstrijd kunt waarmaken. De weersomstandigheden werkten in ieder geval niet mee, er stond een flinke bries en alle 18 holes was er een druilerige regen. Wie wel meewerkten waren mijn flightgenoten Caroline en Inge. Gezellig maar ook serieus aan het spelen.

Het wedstrijdtype is dat je tegen par speelt van de baan. Mijn begin was wat wankel, de eerste drie holes stond ik op 2 min. Daarna bleef het bij het spel bij elkaar houden totdat ik op zuid 9 een mooie birdie speelde. Dat herhaalde zich op Oost 2. Ik kwam daarna met een paar parren uit op een positieve score uit van 1 plus. Omdat ook Banja Mulder en Patricia Oosthout op dezelfde score uitkwamen waren de laatste 9 holes doorslaggevend en dat pakte in mijn voordeel uit. Na een mooie speech van onze “president” Nicole kon ik dus de putter als trofee in ontvangst nemen. Overigens had ik deze in 2020 ook al een keer gewonnen.

 

Als klap op de vuurpijl ging mijn handicap ook nog van 9,6 naar 9,3 zodat ik ook door de enkele purist in onze vereniging als echte singlehandicapper kan worden beschouwd 😊.
Dank aan de wedstrijdcommissie voor de organisatie!

Dick de Ruiter