President’s Putter voor Wilbert Huuskes

President’s Putter voor Wilbert Huuskes

Volgens voorzitter Henk van der Sijs is de charme van deze wedstrijd dat de historie en vooral vriendschappelijkheid voorop staan en dat het geenszins de bedoeling is dat deelnemers ‘extra hun best doen’. Ooit bedacht in Engeland dus dat verklaart een hoop.

Dat stukje geschiedenis Wilbert Huuskes blijkbaar nooit meegekregen op school. Brexit is ook exit met die eilandtradities was zijn antwoord. Hij speelde alsof zijn leven er van afhing en scoorde zijn beste rondje van het seizoen: 75 slagen. Dat leverde hem niet alleen de overwinning op maar ook nog eens 42 (!) stableford punten en een serieuze handicapverlaging. Dat was eigenlijk niet de bedoeling maar Wilbert gaf hiermee wel een signaal af over zijn vorm voor de clubkampioenschappen over twee weken.

Wordt Wilbert een serieuze kanshebber? Met een rondje van 75 doe je namelijk mee voor een podiumplaats. Zijn bijzonder goede score werd bijna bruut verstoord door Ronald Bonzet die op hole 16 een drive richting de fairway van hole 15 afvuurde. Flight genoot Metim Inan riep nog: don’t shoot the president. Een tijdig FORE behoedde Wilbert voor ernstige gevolgen want de bal scheerde rakelings langs zijn hoofd. Hij liet zich er niet door verstoren.

André Paus leek lange tijd de winnaar in het clubhuis met 39 stableford punten, maar moest de overwinning laten aan Wilbert. Derde werd Tim Huuskes. Longest was voor André en de neary werd geslagen door Anne Tip. Deze laatste slag kwam volgens Anne Tip wel per ongeluk tot stand, zoals het hoort tijdens de President’s Putter. André heeft zijn visitekaartje afgegeven en is duidelijk in vorm voor de clubkampioenschappen. Wordt vervolgd over twee weken.