Presentatie wedstrijdseizoen 2018

Presentatie wedstrijdseizoen 2018

Nog precies een maand en dan begint het nieuwe golfseizoen 2018. Hoogste tijd om vooruit te blikken op alle mooie wedstrijden die in het komende jaar worden georganiseerd. Veel leden zullen de meeste wedstrijden herkennen uit voorgaande jaren, maar er zijn wel degelijk een aantal veranderingen die we in dit artikel bespreken.

Net als vorig jaar begint het wedstrijdseizoen met de Cross Country op zondag 4 maart. Een traditionele wedstrijd, waarbij kris-kras op de noord-lus wordt gespeeld. 17 maart staat in het teken van de Vossenjacht, die altijd als belangrijke oefenwedstrijd wordt gezien richting de competitie. Ideaal om aan uw nieuwe dubbelpartner te wennen. Een week later, op zondag 25 maart, wordt de ‘Het Rijk van Sybrook bokaal’ openingswedstrijd gespeeld. Deze drukbezochte wedstrijd is het officiële startschot van ons 26e seizoen.

In april starten we met de Maandbeker 1+2, die dezelfde opzet kent als vorig jaar. Iets wat goed is moet je niet veranderen, en de Maandbeker staat op ’t Sybrook als een huis. Iedere maand is deze wedstrijd drukbezocht met gemiddeld 70 deelnemers. Ook worden er twee gezelligheidswedstrijden gespeeld in april, te weten de Paas- en Koningswedstrijd. Toch staat april vooral in het teken van de NGF competitie.

Helaas is er dit jaar geen plek op de kalender voor de Nine&Wine. Deelname bij deze wedstrijd liep de laatste twee jaar gestaag terug en het bleek moeilijk aansluiting te vinden bij nieuwe golfers. Een pijnlijk gevolg van het verdwijnen van de Nine&Wine is dat er vooralsnog nauwelijks 9 holes wedstrijden op de kalender staan. Vooral door nieuwe golfers wordt een 9 holes wedstrijd als prettig ervaren. We onderzoeken nog op welke wijze we deze doelgroep kunnen enthousiasmeren. Wel krijgen zowel het Senioren Convent als de Damesdag, een 9 holes wedstrijd naast de bestaande 18 holes wedstrijd. 

Ook wordt op zaterdag 12 mei weer de culinaire wedstrijd georganiseerd en deze keer over 9 holes. Deze wedstrijd stond het afgelopen jaar in de jubileumkalender, maar komt wegens groot succes terug. Een combinatie van meerdere eetstandjes, culinaire lekkernijen, heerlijke drankjes, gezelligheid en 9 holes: Daar wordt iedere golfer gelukkig van!

Snel door naar het weekend van 14 en 15 juli, dat geheel in het teken zal staan van de clubkampioenschappen strokeplay. Een week later wordt gespeeld om de senioren kampioenschappen. Deze wedstrijden worden dit jaar dus weer gescheiden, zodat zoveel mogelijk leden in de gelegenheid worden gesteld deel te nemen aan één, of beide toernooien.

De feestelijke Golfweek wordt dit jaar gespeeld van 21 tot 25 augustus. Dit is een week later dan gebruikelijk, en dit wordt zo gepland omwille van de late vakantieplanning. We verwachten door deze planning iets beter te kunnen inspelen op de werkende gezinnen, die vaak met de vakantie vastzitten aan de traditionele (bouwvak) weken.  

De traditionele Golden Ram wordt gespeeld op 9 september. De Matchplay kampioenschappen worden gespeeld in het weekend van 29 en 30 september en de Wildwedstrijd is de laatste grote wedstrijd op zaterdag 3 november.

De komende weken zal druk worden gewerkt aan het vullen van Proware en de kalender van deze website. Door dit artikel kunt u de belangrijkste data alvast blokken in uw agenda. Wij kunnen niet wachten op 7 maart!