Prachtige seizoensopening met Het Rijk van Sybrook Bokaal

Prachtige seizoensopening met Het Rijk van Sybrook Bokaal

Exact 75 leden hadden zicht opgegeven voor deze mooie wedstrijd. Hans Blaauw, al sinds jaar en dag de directeur van Rijk Golfbanen, was samen met zijn vrouw speciaal vanuit het Nijmeegse afgereisd naar het Sybrook.

Het is al een traditie geworden dat het Rijk Golfbanen bij de opening van het seizoen de leden uitnodigt om te spelen om “De Het Rijk van Sybrookbokaal”.

Aan de wedstrijdtafel werden de leden ontvangen door de wedstrijdcommissie die de zaken prima hadden geregeld. Ze kregen de kaart- gratis!- en konden zich laven aan koffie of thee, vergezeld van een scone. Vervolgens met een lunchpakket onder de arm op nar de eerste hole voor de Shotgun start. Allemaal ter beschikking gesteld door Het Rijk Golfbanen.

Prachtig weer en onderweg kregen de spelers nog wat te drinken en eten ook. De wedstrijd was een Chapman greensome. Dit is een dubbelvariant waarbij beide spelers afslaan en er vervolgens 1 x wordt gekruist. De spelers slaan dus elkaars bal. Hierna wordt de beste bal gekomen en om-en-om verder gespeeld.

Na afloop van de ronde, die vrij snel werd gespeeld, nam iedereen plaats op het terras om van de aangeboden drankjes en hapjes te genieten. Heerlijk toeven was het daar met dat prachtige zonnige weer!

Prijsuitreiking

Als eerste nam onze voorzitter Henk van der Sijs het woord. Hij was blij met deze mooie opening van ons wedstrijdjaar. Ook hij toonde zich content over de samenwerking met het Rijk: ieder zijn eigen rol, we kunnen niet zonder elkaar en er vindt regelmatig afstemming plaats. Hij dankte de heren Blaauw en de Vries -van het Rijk van Sybrook- voor de prachtige openingswedstrijd.

Hans Blaauw sprak over de goede samenwerking tussen het Rijk en onze vereniging. Over en weer is men zeer tevreden over de resultaten die dat heeft afgeworpen, zoals het gratis kunnen spelen op de andere banen van het Rijk en de investeringen die het Rijk de afgelopen jaren heeft gedaan. Hij dankte de wedstrijdleiding voor hun uitstekende werk.

De uitslag

Longest dames: Sylvia van Scholten van Agteren (154 m.)
Longest heren: Tim Nuyts (224 m.)
Neary: Aart de With (1.00 m.)

Derde prijs: Herman Pegge en Henk-Jan Mouw (37 punten)
Tweede prijs: Jeffrey leppink en Louk Overakker (39 punten)
Eerste prijs: Walter van Dijk en Aart de With (40 punten)

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Tevreden en voldaan ging iedereen huiswaarts.