Prachtig golfweer tijdens de Openingswedstrijd Sybrook Jeugd

Prachtig golfweer tijdens de Openingswedstrijd Sybrook Jeugd

Zondag 8 april 2018, wat een prachtig weer hadden we tijdens de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen: de Openingswedstrijd. De wedstrijd is gespeeld door 22 jeugdleden, de meeste van hen gaan ook de competitie spelen dit jaar.

Voor de wedstrijd heeft Joep Vos met de regelquiz op een leuke manier een aantal golfregels uitgelegd. Hieraan hebben een aantal ouders ook meegedaan om hun kennis te testen of wellicht te verbeteren. Met een twintigtal vragen zijn er toch diverse onderwerpen aan de orde gekomen. Door het beantwoorden van de vragen met een groene of een rode kaart, kon iedereen voor zichzelf bepalen of hij de regels voldoende kent of toch nog even het boek in mag duiken.

Op Noord hebben jullie toen 9 holes gespeeld, bij een temperatuur van boven de 20 graden, wat een luxe bij de eerste wedstrijd van het jaar. Er werd gespeeld vanaf de tee waarvan jullie ook spelen tijdens de competitie, ter voorbereiding is dat natuurlijk prettig.

Aan het eind van de middag werd aan de ouders van de competitie spelende jeugd het één en ander uitgelegd over de competitie van dit jaar. Deze ouders hebben al een aantal zaken met elkaar kunnen overleggen, erg fijn! We hebben hen ook hard nodig voor de begeleiding bij deze wedstrijden. Dus we zijn erg blij dat iedereen zo wil meedenken en meewerken.

De stableford wedstrijd – een driebal – is gewonnen door Floris Klaassen met 27 punten, de 2e plaats voor Wout Elferink met 20 punten en de 3e plaats voor Mert van Duin, ook met 20 punten (maar helaas een iets minder gespeelde laatste 9 holes dan Wout).

De volgende wedstrijden voor de jeugd kunnen jullie allemaal bekijken via deze link. Op zondag 27 mei is de volgende wedstrijd, georganiseerd door de jeugdcommissie. Tussendoor zijn er natuurlijk de vrijdagmiddag wedstrijden (een keer per maand) en de onderlinge wedstrijden tussen de spelers van de competitie.

Veel succes allemaal.