Paaswedstrijd prooi voor Herman en Wim

Paaswedstrijd prooi voor Herman en Wim

Op de foto vlnr: Pauline Heskamp, Herman Pegge, Irma Roetenberg, Erwin Kamp, Wim Abbink, Pauline Molthof, Koos Fahner (wedstrijdleiding) en Walter van Dijk

Op 2e Paasdag hebben we weer de traditionele Paaswedstrijd gespeeld. De aanmelding voor deze FBBB wedstrijd kwam enigszins moeizaam op gang, maar uiteindelijk kwamen er toch 16 koppels aan de start. De weersverwachting was niet geweldig, maar uiteindelijk viel het nog mee. We hebben naast de nodige kou uiteindelijk slechts anderhalve bui regen gehad.

Samen met Herman Pegge vormde ik een flight aangevuld met het koppel Max Pas en Jaqueline Jacobs. We starten als eerste op zuid 1 en dat betekent dat we lekker konden doorspelen omdat er niets voor ons zat. Ik moet zeggen dat we het bij ons wel goed liep en het plan dat we van te voren hadden afgesproken goed heeft gewerkt. Afspraak was n.l. dat Herman zou scoren op de holes die ik liet liggen en andersom. We hebben wat dat betreft optimaal gebruik kunnen maken van de voordelen van deze spelvorm.

Onze hele  flight speelde op zich goed, hoewel Max en Jaqueline op de 2e negen het iets moeilijker kregen. Zij hadden de pech dat ze soms beide goed scoorden of beiden het wat lastiger hadden. Dus niet veel geluk in het spel, maar dat zullen ze dan wel in de liefde hebben. Hoewel hun 2e negen wat moeizamer verliep, kregen we toch sterk de indruk dat dit op Oost 5 veranderde. Max sloeg hier een prachtige drive en we zagen al vanaf de tee dat dit ver voorbij de ‘longest’ van dat moment was. Met Jaqueline hadden we niet alleen een spetter op de tee, maar kwam er ook een spetter van de tee. Ook haar bal kwam ruim voorbij de ‘longest’ van de dames. Herman en ondergetekende feliciteerden Max alvast, maar deze had er niet zoveel vertrouwen in als wij. Hij zei: Dat veranderd nog wel, want Erwin komt nog. Hoeveel gelijk kun je hebben.

Bij de prijsuitreiking bleek dat ook de prachtige drive van Jaqueline uiteindelijk niet voldoende was. Ze werd voorbij gestreefd door een geweldige drive van bijna 190 meter door Pauline Heskamp, waarvoor mijn diepe respect. Naast deze beide fantastische drives, was er ook iemand behoorlijk precies met de afslag op Oost 4, waar dit keer de ‘neary’ werd gespeeld. Met een afslag die minder dan anderhalve meter van de pin eindigde, was Irma Roetenberg hier het meest succesvol.

Uiteindelijk hebben we, ondanks de kou, toch een prima wedstrijd gehad, waarbij de uiteindelijke uitslag er alsvolgt uitzag:

  • Herman Pegge en Wim Abbink met een score van 41 punten
  • Paulien Molthof en Maria Mulder met een score van 39 punten
  • Pauline Heskamp en Walter van Dijk met 38 punten

Onze dank gaat uit naar de wedstrijdleiding die de kou heeft getrotseerd in het clubhuis.

Wim Abbink.