Ouder-kind wedstrijd

Ouder-kind wedstrijd

Eindelijk was het dan zover, de allereerste jeugdwedstrijd van het jaar ging afgelopen donderdag van start, in de vorm van een fameuze ouder-kind wedstrijd. 
Jeugd in de leeftijd variërend van 4 tot en met 19 jaar gingen vol goede moed de baan in vergezeld door hun vader, moeder, opa of oma.

Iedereen trotseerde de extreme warmte en al het luie vakantie-zweet gutste langs de verhitte gezichten. De spelvorm vergde nogal wat teamwork en tactisch inzicht, want bij de Chapman Greensome wordt een goede samenwerking tussen ouder en kind zwaar beloond.

De duo’s gingen in 4 ballen de baan in, in totaal 11 flights verdeeld over 3 wedstrijden; 4 holes voor de beginnende jeugd, 9 holes voor de gevorderde jeugd en 18 holes voor de echte doorgewinterde competitie-spelende jeugd. 
Uiteraard werd er gezorgd voor voldoende water, ijs en fruit in de baan, zodat niemand zou kunnen uitdrogen en/of omvallen.

Onze jongste deelnemer van 4 jaar oud, het zoontje van onze pro Marco, had er bij de start een hard hoofd in dat hij alle 4 holes zou gaan volmaken. Hij keek om zich heen en zei: ‘Als ik het niet leuk meer vind, dan ga ik mooi in die hoge bomen klimmen.’ 

 

De 4 holes wedstrijd werd uiteindelijk glansrijk gewonnen door zoon Gijs en vader Lucien Kwakkel met maar liefst 9 stb punten. Op de 2e plek in deze categorie eindigde Gian, nog maar net lid, met zijn opa Henk Jan Mouw en als 3e ging Elias Almekinders samen met zijn stand-in-oma-voor-één-dag, Rita Nijhuis met een bronzen medaille naar huis. 

De 9 holes wedstrijd was tot het laatst toe spannend, maar werd nipt gewonnen door Lorenz Lentfert met vader Tom met 19 stb punten. Vlak daarachter eindigden vader en zoon Nas; Mark en Floris met 18 stb punten en Jade Kampstra en haar vader Jeroen kregen een bronzen medaille omgehangen voor 17 punten. 

Bij de 18 holes wedstrijd werd er extreem goed gescoord ondanks de hitte. Thijs en vader Maarten Leeuw hielden de familie eer hoog door op een 3e plaats te eindigen. Twee duo’s eindigden bovenaan met maar liefst 40 stb punten; vader en zoon Puntman en vader en zoon Kockmann. Waarbij Jip en zijn vader Joep aan het langste eind trokken omdat zij het best scoorden op de laatste 9 holes. Voor Luuk en Jeroen Puntman restte een welverdiende 2e plaats en een zilveren medaille. 

Als laatste werd er nog een aanmoedigingsprijs uitgedeeld voor onze bomenklimmer Kylian van Maaren, die helaas, ondanks dat hij de beste golfpapa naast zich had die je je maar kan wensen, geen punten in de wacht sleepte. Dit talent gaat zich vast binnenkort ontpoppen zodra de focus zich verplaatst van bomen naar golfbal….

 

18 holes ouder-kind wedstrijd

1e plaats: Jip en Joep Kockmann

2e plaats: Luuk en Jeroen Puntman

3e plaats: Thijs en Maarten Leeuw

 

9 holes ouder-kind wedstrijd

1e plaats: Lorenz en Tom Lentfert

2e plaats: Floris en Mark Nas

3e plaats: Jade en Jeroen Kampstra

 

4 holes ouder-kind wedstrijd

1e plaats: Gijs en Lucien Kwakkel

2e plaats: Gian Kulahina en Henk Jan Mouw

3e plaats: Elias Almekinders en Rita Nijhuis

 

Met vriendelijke groet

Marieke Blanken