(Oud-)bestuur en commissiedag.

(Oud-)bestuur en commissiedag.

Afgelopen zaterdag zijn de jaarlijkse bedankwedstrijden voor alle vrijwilligers in de diverse bestuurs- en commissiefuncties gespeeld. Vanwege de hoeveelheid vrije tijd die al deze leden belangeloos in de vereniging investeren zijn ook de partners wederom uitgenodigd wat resulteerde in mooie aantallen deelnemers aan de wedstrijden. Dit jaar was het voor het eerst ook mogelijk om 9 holes te spelen. Er waren 34 spelers bij de 18-holes wedstrijd en 25 bij de 9-holes wedstrijd.

De dag begon met koffie met daarbij de heerlijke monchougebak van Het Rijk, waarna werd gestart op een twee tee-start op Zuid-Oost. We hebben mogen spelen met het mooiste weer voor eind mei, temperatuur van rond de 20 graden en volop zon, beter konden we het niet krijgen.
Na de wedstrijden was er voldoende tijd om bij te praten, zeker van belang aangezien er veelal hard wordt gewerkt op de momenten dat de vrijwilligers elkaar treffen.

 

De nieuwe voorzitter, Nicol Kraaijenzank, bedankte alle vrijwilligers (niet alleen de bij de wedstrijd aanwezige) voor het werk dat men voor deze mooie vereniging heeft verricht in het afgelopen jaar. Specifiek heeft zij daarbij haar waardering uitgesproken voor de éénmanscommissies, deze dames en heren zijn veelal alleen aan het werk met zo nu en dan momenten van contact met een bestuurslid, maar hebben daarbij geen medecommissieleden om mee te overleggen, te sparren of bij te praten.
Tevens benoemde zij in haar speech de geweldige prestatie van het 1e heren competitieteam, namelijk het winnen van de promotiewedstrijd en dus overgang naar de hoofdklasse en bedankte zij Henk van der Sijs als haar voorganger.

 

De wisseltrofee voor deze wedstrijd, een prachtig bronzen beeld gemaakt door kunstenares Tjikkie Kreuger, is gewonnen door Christel de Ruiter, met glans en 43 stablefordpunten een terechte winnaar.

De uitslagen zijn als volgt:

18-holes:

Dames

 1. Christel de Ruiter 43 punten
 2. Maria van Helden 41 punten
 3. Desiré Jansen 40 punten

Heren

 1. Bart Swalue 36 punten (20p op de 2e 9)
 2. Louis Tielens 36 punten (18p op de 2e 9)
 3. Thomas Vink 36 punten (17p op de 2e 9)

 

9-holes:

Dames

 1. Marike Camps 16 punten
 2. Mieke Koop 15 punten
 3. Corrie Scholten 13 punten

Heren

 1. Paul Tielens 22 punten
 2. Piet Dijkhuis 18 punten
 3. Robert Kraaijenzank 17 punten

 

De longest-hits zijn geslagen door Henk-Jan Mouw en Desiré Jansen en door Johan Danel en Marike Camps, de neary’s door Maria van Helden en Robert Kraaijenzank.

De winnende dames Christel de Ruiter en Marike Camps hebben gezamenlijk hun dank uitgesproken voor de goede organisatie van deze dag, voor Mariska Danel als kersverse secretaris van de club een eerste keer mede in de organisatie.