Openingswedstrijd Jeugd

Openingswedstrijd Jeugd

De openingswedstrijd voor de jeugd vond plaats onder prachtige weersomstandigheden. Hopelijk een voorproefje voor het vervolg van het wedstrijdseizoen, vorig jaar heeft de jeugd namelijk erg veel regen moeten trotseren.

Er werd gespeeld in 3 wedstrijden, een 18 – en 9 holes Stablefordwedstrijd en een 6 holes Texasscramble wedstrijd.  Maar liefst 40 Kinderen meldden zich aan de start en vanaf 10.00 uur werd er gestart op Noord. De 18 holes spelers liepen de Noord-Zuid lus en we zagen mooie verre slagen, er werd Par gespeeld en geaasd op Birdies, die in de 18 holes wedstrijd nog niet vielen vandaag en we zagen mooie acties bij het putten en hier en daar een chip-in.  Er werden mooie scores behaald.

De 9 holes wedstrijd werd gespeeld onder begeleiding van een jeugdcoach. Daardoor kan alle aandacht naar de wedstrijd uitgaan en helpt de coach bij het lopen door de baan en het toepassen van de regels. Een aantal jeugdleden liep hun eerste 9 holes wedstrijd vandaag en dat ging echt heel goed. In deze wedstrijd zagen we ook al mooie lange slagen, het putten dat was af en toe nog best lastig. In deze wedstrijd viel wel een Birdie. Tijn Heutink behaalde een prachtige Birdie op Hole 7 Noord. In deze wedstrijd lag de uitslag dicht bij elkaar. Voor plaats 3 moest er na een gelijke score van 21 Stableford punten gekeken worden hoe Fleur Lubbers en Tijn Heutink het op de verschillende holes gedaan hadden en de laatste 3 holes waren bepalend voor de 3e plaats voor Tijn. Ook de nummers 1 en 2 haalden een gelijk aantal Stableford punten en hier haalde Jurien Doornbos de 1ste plaats en werd Olivier Visscher 2e .

De 6 holes werd gespeeld in teams met maximaal 4 spelers. Er gingen 3 teams van start en er werd goed samen gespeeld. Er moest steeds een beste bal gekozen worden. Soms is het de verste bal, soms ook de meest gunstig liggende bal. Samen werd er steeds gekozen voor de meest strategische ligging. Het team dat het al goed voor elkaar kreeg de ballen mooi recht over de fairway te spelen won dit keer deze 6 holes Texasscramble wedstrijd.

Alle jeugdspelers kunnen zich weer aanmelden voor de Voorjaarswedstrijd van 15 mei aanstaande en we hopen dan op net zo mooi weer, met ook weer geweldige golfresultaten!!!

Uitslagen

18 holes
1ste         Mart Bolscher                  43 pnt
2e           Joost van Loon                 40 pnt
3e           Janneke Doornbos           36 pnt

9  holes
1ste         Jurien Doornbos              22 pnt
2e           Olivier Visscher                 22 pnt
3e           Tijn Heutink                      21 pnt

6 holes Texasscramble
1ste plaats:  30 slagen                  Louk Bruinink, Nout Smidt, Florian Smit en Reinout Tijhuis