De open dag “Bring a Friend” Wedstrijd

De open dag “Bring a Friend” Wedstrijd

Op zaterdag 8 april stond de open dag op de agenda. Altijd een leuke dag waarbij Het Rijk van Sybrook zich presenteert aan (potentiele) nieuwe leden.
De vereniging had het idee opgevat om een wedstrijd te organiseren voor mensen die nog nooit een golfclub in de hand hadden gehad. Een goed idee, maar hoe zorg je ervoor dat de baan ook de volgende dag nog speelbaar is? Het antwoord: Elk lid neemt een broer, vriendin, buurman of collega mee en leert hem of haar de fijne kneepjes van de golf sport. Iedereen heeft zijn/haar eigen mentor!

In de wedstrijdcommissie werd dit idee direct aangenomen, maar zou het Rijk van Sybrook hieraan willen meewerken? Gelukkig werd het plan direct door het Rijk omarmt. Sterker nog, men wou combineren met de open dag!

Een samenwerking tussen Het Rijk en onze mooie vereniging kwam tot stand, wat resulteerde in een wedstrijd met 72 deelnemers.

Prachtige dag

Het programma van de dag zag er als volgt uit: Ontvangst en woord van welkom door Ton Falkmann en Aart-Jan Smit. Na de koffie werd de groep verdeeld over de driving range, de putting green en de chip en pitch ruimte, waar op elk onderdeel een pro stond om de basis technieken te leren. De rest was aan de golfer om zijn of haar niet golfer klaar te stomen voor de wedstrijd.

Na deze twee uur durende roulatie les stond een lunch klaar en kregen de deelnemers een spoedcursus etiquette en regels vanuit onze HRC door Pauline Heskamp.
De wedstrijdvorm was een “tweebal texas scramble” over zes holes, waarvan er op minimaal 3 holes een afslag genomen moest worden van de niet golfer. De niet-golfer mag per slag één “air-shot” maken zonder straf.
De 72 deelnemers werden opgedeeld in drie groepen van 24. Blauw, Rood en Paars, tevens de kleuren van de drie lussen die gespeeld gingen worden.

De speciaal gemaakte scorekaart gaf aan op welke hole gestart moest worden en om 13.45 uur vlogen de eerste ballen door de lucht. Na enkele holes van gezelligheid en ook goed golf kwam onze baan catering nog met een heerlijke wrap, een flesje drinken en een zoete chocolade reep om het energieniveau weer op pijl te brengen. Na zes holes kwamen er weer 72 mensen terug om hun kaart in te leveren. Een succes voor de Marshals, die de tijdelijke bewegwijzering op de juiste plekken hadden geplaatst.

Het is een prachtig gezicht om een terras vol met voldane golfers op een zon overgoten terras een welverdiende borrel te zien nuttigen. Tijdens de prijsuitreiking werden per lus de nummers 3, 2 en 1 genoemd waarvan de nummers 1 naar voren mochten komen om hun prijs in ontvangst te nemen.

De uiteindelijke winnaars speelden de paarse lus en wonnen met 26 punten een fantastische prijs.

Het Rijk van Sybrook bood de winnaars, Gerrit-Jan Eshuis en Michiel Hamhuis, twee maanden speelrecht voor de golfer en een lessenpakket en handicap 54 na goed gedrag en talent voor de niet-golfer aan.
Het was een prachtige dag met een mooie samenwerking tussen het Rijk en onze vereniging.
Mocht je ineens nieuwe gezichten op de baan zien, dat kan; De teller op de open dag is geëindigd op 21 les pakketten en 15 nieuwe leden.

Wil je zelf ook eens een niet-golfer meenemen en dat laatste duwtje geven om lid te worden, dan graag tot volgend jaar.

Namens de wedstrijdcommissie

 

Aart-Jan Smit