Ons het baie geniet…

U begrijpt het wel, de zaterdagse Nine & Wine stond in het teken van Zuid-Afrika. Jammer is wel dat zoveel leden de kans op een buitengewoon gezellige avond laten liggen. De deelnemers van deze wedstrijd hebben zonder uitzondering genoten van de wedstrijd, maar vooral ook van de voortzetting ervan.
De wijnen die gepresenteerd werden door Danielle waren achtereenvolgens twee witte Chenin Blancs, waarvan de een wat langer op hout gerijpt was. Heel lekker. Maar de meeste mensen waren ook heel enthousiast over de dieprode Pinotage.

De prijsuitreiking werd verzorgd door Willem Jansen, die een deel van zijn toespraak in het Zuid-Afrikaans hield! Baie goed gedoen, Willem!

De eerste prijs werd gewonnen door Yvonne van Adrichem met 19 stablefordpunten op de negen holes. De tweede was met evenveel punten voor David Wyn Roberts en de derde met 17 punten voor Henk Olijdam. Hij gaf zijn gewonnen fles wijn als blijk van waardering aan Willem Jansen voor zijn inzet gedurende de golfweek.

Daarna werd het eten geserveerd: bobotie, een origineel Zuid-Afrikaans gerecht dat met veel smaak door de deelnemers werd veroberd. Het bestaat uit o.a. rundergehakt en specerijen, melk, brood, rozijnen. Het gerecht was tegen de 17e eeuw bekend aan de Kaap.

Zo verliep de prachtige avond tot ieders genoegen. Uw verslaggever kan alleen maar zeggen: Mensen, mis deze kans niet en doe de volgende keer mee!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Bé Obachter