Onderlinge competitie donderdag dames senioren teams

Onderlinge competitie donderdag dames senioren teams

Toen bleek dat voor het 2e achtereenvolgende jaar om de voor iedereen inmiddels bekende reden, onze NGF competitie op de donderdag niet meer door zou gaan, hebben 3 dames (Margreet, Marijke en José) het plan opgevat om een onderlinge competitie te starten.

6 van de 7 competitie teams reageerden zeer enthousiast en José, Margreet en Marijke zorgden voor het juiste format en de nodige informatie hieromtrent.

Het was voor heel veel dames, lid van ’t Sybrook, ontzettend leuk om eens op deze manier met elkaar te strijden en voor velen ook om andere leden van onze vereniging te leren kennen. Ons team bestaande uit Christel Danel, Carla Slotema, Elly Bergman, Elly Kole, Annie Egberts, Alice Sanders, Paulien Molthof en ondergetekende had er ook duidelijk veel zin in!

Het is gelukt om een competitie, verdeeld over 5 donderdagen, op te zetten, zonder handicapverrekening! Voor sommige teams een harde dobber, ook al waren daarom sommige uitslagen ook zeer verrassend. Het waren leuke, maar vooral gezellige wedstrijden, waarbij er echt wel werd gestreden om de winst. De weersomstandigheden waren wisselend, maar ons redelijk goed gezind wat betreft de regen. Als het een zonnige dag was, was het vooral heel gezellig na de wedstrijd.

Na 4 gespeelde wedstrijden was het duidelijk dat de winnaars uit de laatste wedstrijd moesten komen. Dus team A (Marianne) tegen team C (Yvonne). Aangezien het aantal individueel gewonnen wedstrijden de doorslag zou geven was het voor ons team voldoende om gelijk te spelen tegen het team van Yvonne. Maar… mijn team is heel goed om de spanning er in te houden. De 1e 2 partijen verloren, de 3e gewonnen, 4e verloren, 5e gewonnen. Dus 3-2 voor het team van Yvonne en het was duidelijk dat zelfs de laatste flight uitsluitsel moest geven. Wilma (team Marianne) kwam met een grote glimlach de bocht om, ze had gewonnen, stand dus 3-3 en ons team mocht zich kampioen noemen.

Het resultaat is leuk, maar zeker in deze onderlinge duels niet het belangrijkste.

Helaas was het door de huidige Corona maatregelen niet mogelijk om dit geheel gezamenlijk af te sluiten met een hapje en een drankje. Maar dit houden we nog tegoed!

Al met al mag ik concluderen dat dit een groot succes was en misschien wel voor herhaling vatbaar!

Margreet, Marijke en José bedankt!

 

Marianne Besseler

 

De foto is gemaakt ’s morgens voorafgaand aan de finale om een andere reden. Het was achteraf misschien wel een beetje voorbarig…

Op deze foto ontbreken Elly K, Paulien en Alice!