Onderhoudswerkzaamheden juni/juli

Onderhoudswerkzaamheden juni/juli

De laatste weken heeft de baan een heuse transformatie doorgemaakt. Door de vele neerslag en de hoge temperaturen die daarop volgden, heeft het gras flink kunnen groeien en staat de baan in bloei.

Om voor de lange termijn het spel nog aangenamer te maken, zal onze hardwerkende greenkeeping de komende weken een aantal onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. In de planning ligt om in week 26 (de week na de clubkampioenschappen strokeplay) de greens, foregreens en tees te prikken met vaste pennen. De greenkeeping streeft ernaar om deze werkzaamheden binnen twee dagen af te ronden, maar mogelijk nemen deze werkzaamheden iets meer tijd in beslag. Nu met vaste pennen zal worden geprikt, zult u hier weinig hinder van ondervinden tijdens het spel. Op voorhand kan niet worden aangegeven welke dagen zal worden geprikt, omdat dat afhankelijk is van de dan geldende weersomstandigheden.

Verder ligt in de planning om in week 28 te beginnen met het stobbenfrezen (het machinaal verwijderen van boomstronken) van het stuk rechts naast de green van Zuid 3 en van het bos rechts van Noord 5. Aankomend najaar zal op deze plekken nieuwe aanplant plaatsvinden.

Doordat veel spelers (bij nat weer) hun trolleys op de opgangen naar de greens en tees plaatsen, zijn en blijven veel van deze stukken kaal. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om uw trolley niet op deze stukken, maar op de paden te plaatsen?

Daarnaast is het ons opgevallen dat momenteel veel pitchmarks in de greens zitten. Als een pitchmark niet gerepareerd wordt, komt vuil, onkruid en het ongewenste straatgras in de pitchmark terecht. De green is dan gevoeliger voor schimmels en grasziektes. Probeer daarom altijd minimaal één pitchmark per green te repareren.

 

Samen houden we de baan in goede conditie!

 

Mocht u nog vragen, suggesties en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via: baancommissie@gccsybrook.nl.

 

Baancommissie GCC ‘t Sybrook