Oefenwedstrijd jeugd 1 – 36-holes tegen De Koepel

Donderdag 28 april speelde jeugd 1 van ‘t Sybrook en jeugd 1 van golfclub de Koepel tegen elkaar. Deze twee teams speelden een oefenwedstrijd van 36 holes tegen elkaar in verband met de jeugdcompetitie. De opstelling was Kwint Kuipers, Willem Oude Voshaar en Joep Vos.

Helaas misten we 1 speler vanwege o.a. blessures, deze plek kon gelukkig worden opgevuld door een speler van de Koepel. Om 09:00 uur ging de eerste flight van start, kort daarna de tweede. De eerste 18 holes waren de foursomes. Kwint speelde met een invaller van de Koepel, en zij hadden het lastig tegen een heel sterk koppel van de Koepel 4/3 verlies. Joep en Willem speelden op papier tegen een veel sterker team, maar zoals dat met matchplay kan gaan zegt handicap niets. Lange tijd stonden het sybrook duo zelfs 1up, helaas konden ze net niet winnen. Maar een punt pakken is een hele knappe prestatie.

Na een overheerlijke lunch, ging de tweede ronde van start: de singles. Hierbij werd één tegen één gespeeld. Tijdens deze partijen was er steeds een groot handicap verschil, maar vol met goede moed gingen we de baan in omdat je het met matchplay maar nooit weet. Helaas was het team van de Koepel gewoon te goed, en werden de partijen verloren. Rond 17:00 uur waren vrijwel alle singles weer binnen: dit betekende het einde van een toch wel geslaagde dag (ondanks het verlies).

Het was een goede oefening voor de competitie die voor de jeugd in de eerste week van juni voor ons begint. Kortom absoluut voor herhaling vatbaar, welke dan op de baan van De Koepel zal worden gespeeld!

PS: De foto is een foto van vorig jaar.