Oefenwedstrijd Competitiespelers

Oefenwedstrijd Competitiespelers

Op zondag 29 mei speelden de competitiespelers een oefenwedstrijd gericht op de wedstrijdvorm waarin straks in de competitie gespeeld gaat worden.

Deze wedstrijdvorm bestaat uit een 9-holes Single Stableford en een 9-holes duo Greensome. De wedstrijd werd gespeeld op de lus Oost-Noord.

Voor Mart Bolscher begon de ronde sterk. Hij speelde op Oost 2 een prachtige Birdie. Met een geweldig put van een meter of 6 in 2 slagen in de Hole! In de 9 holes Single werd goed gespeeld. Janneke Doornbos haalde met een hcp van 28.2, 24 punten. Thijs Leeuw met een hcp van 15.0, 22 punten en Tibbe Oude Engberink met een hcp van 21.2, 21 punten. Dit was voor hen al een mooie start van het eerste deel van de wedstrijd.

De wedstrijd bestaat uit het optellen van de punten van de vooraf aan elkaar gekoppelde wedstrijdduo’s.
De beide Single Stablefordpunten en de
gezamenlijke Greensome Stablefordpunten
worden dan bij elkaar opgeteld.

In de Greensome konden de duo’s elkaar goed bij de les houden. Je overlegt samen welke bal wordt verder gespeeld na de afslag. Techniek en tactiek spelen hierbij een rol. Je strijdt ook door tot de laatste hole, in de competitie tellen namelijk de uitslagen van beide duo’s mee voor de einduitslag. Eén hole wat minder gespeeld, dan de volgende weer vol aan de bak. Je single met beide spelers van een duo goed spelen, maakte wel het verschil bij de einduitslag!

Uitslag oefenwedstrijd duo’s

1.Tibbe oude Engbrink en Gijs Hogerhuis    59 pnt

2. Janneke Doornbos en Sanne Leeuw         57 pnt

3. Teus Heslinga en Jerieke Doornbos          54 pnt