“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

De laatste wedstrijd van de competitie vertrokken we in alle vroegte naar de Groene Ster (Leeuwarden) in het hoge noorden. Er stond voor ons vandaag niet meer zoveel op het spel, want het kampioenschap was vorige week al binnen. Zelfs een verlies van 18-0 konden we hebben. Maar toch, als dé kampioen wil je toch nog wel even laten zien dat het ook terecht is. Francis (de put-koningin van de dames) speelde als vervangster van de zieke Leonie. Na de ochtend stond het 6-0 voor ons, een mooie start. De lijn werd ’s middags doorgezet. Vijf van de zes singles werden gewonnen. De tegenstandster van Francis van Semslanden werd gek van alle lange puts die vielen bij Francis, waarmee ze overtuigend haar titel in ere hield. Ondanks een prachtige overwinning van 16-2 op Semslanden waren de dames van Semslanden niet treurig. De stemming zat er goed in toen ze hoorden dat de 2 behaalde punten net voldoende waren om zich te handhaven in de eerste klasse. Helaas voor de Gelpenberg, zij kwamen 1 punt te kort… Bij deze danken wij dames 2 voor het ‘lenen’ van Francis. 

Ook wij kunnen ons, net als Heren 1, opmaken voor de promotiewedstrijd op 21 mei om een plek in de hoofdklasse. Er wordt dan gespeeld tegen de dames van Broekpolder. De baan waarop gespeeld wordt is nog niet bekend, maar wij houden u op de hoogte. Noteer de datum alvast in uw agenda. We nodigen u van harte uit om ons te komen aanmoedigen, want spelen tegen + handicappers dat is wel andere ‘koek’. Maar zoals PIPI altijd zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

Langs deze weg willen wij alle teams die kampioen zijn geworden van harte feliciteren en in het bijzonder Heren 1, een puike prestatie. Veel succes de 21e.

dames 1, 36 holes