Nine&Wine Special: De voorbeschouwing

Komende zaterdag is de allerlaatste Nine&Wine van dit kalenderjaar. Afgelopen april kwam dit nieuwe concept tot stand door een prachtige samenwerking tussen het Rijk en de Wedstrijdcommissie. Doelstelling was het organiseren van een nieuwe negen holes wedstrijd, culinair en laagdrempelig tegelijk. Het concept richtte zich op iedereen op zoek naar een leuke zaterdagmiddag en in het bijzonder op de leden met nog een beetje “koudwatervrees” voor het spelen van wedstrijden. Ook nieuwe leden, die misschien nog een plekje zoeken in onze vereniging, werden speciaal uitgenodigd. Als laatste is deze dag misschien wel vooral geschikt voor ieder lid dat wel houdt van een goed glas wijn en lekker eten. En zijn we dat niet allemaal?

Gedurende 10 zomerse edities vlogen we de gehele wijnwereld rond. De succesvolle en drukbezochte start lag in Frankrijk. Via Duitsland, Oostenrijk en Italië werd al snel verder uitgevlogen richting Zuid Amerika, Afrika en nog later Nieuw Zeeland. De keuken, onder leiding van Erwin Eenink, sloot iedere editie aan met speciale dagschotel geïnspireerd op het betreffende wijnland. Danielle en Alice presenteerde op zeer enthousiaste wijze de verschillende wijnen. Grond- en bodemsoorten, druivenras en klimaat, wijnhuis en wijnmaker; alles kwam voorbij en tezamen gaf het de Nine&Wine haar gezicht. Tel daarbij het zeer aantrekkelijke kostenplaatje en u begrijpt waarom de Nine&Wine al snel werd omarmd door veel leden.

Nu al staat vast dat de Nine&Wine volgend jaar een passend vervolg krijgt. Niet alleen in de zomer-, maar ook in de wintermaanden wordt vanaf 2016 een Nine&Wine georganiseerd. De intensiteit van het aantal wedstrijden wordt wel teruggebracht tot 1 keer per maand. Zodoende hopen we nog beter aan te sluiten op de ledenwens tot meer winteractiviteiten.

La Grande Finale

Spanje is gastheer van de laatste Nine&Wine van het seizoen, dat we een heel speciaal tintje geven. Zo zijn de wijnen van een nog hogere kwaliteit dan u al van ons gewend bent en pakt het Rijk extra uit met een exclusief Tapa-menu.

Bart Vunderink, mede-eigenaar van Berghorst en Bos Wijnen, is al het hele jaar de stille kracht op de achtergrond. Hij maakt samen met Danielle de wijnselectie en verzorgd de achtergrondinformatie over alle wijnhuizen. Aankomende zaterdag is hij persoonlijk aanwezig om de wijnen te presenteren.

Spanje dus. Het land dat wereldwijd het grootste aantal hectare aan wijngaarden bezit. Dat betekent niet dat Spanje ook de grootste wijnproducent ter wereld is, want de opbrengsten per hectare zijn in de regel kleiner in vergelijking tot andere landen. Zo is de gemiddelde opbrengst in Spanje slechts 27 hectoliter per hectare, tegen 70 in Frankrijk. Gelukkig komt het de kwaliteit van de wijn alleen maar ten goede.

Een land met een rijke wijncultuur en geschiedenis. Rode wijnen zijn in de regel vol, rond en kennen veel tannine. De witte wijnen zijn divers, maar kenmerken zich veelal door een droog en strakker karakter. De meest populaire (en toegankelijke) witte wijn blijft toch wel de Verdejo, het is niet voor niets de huiswijn van ’t Sybrook!

In verband met het gebrek aan daglicht starten we zaterdag iets eerder dan gebruikelijk. De wedstrijd start vanaf 14:15 en de wijnproeverij begint om en nabij 17:30 uur. In tegenstelling tot voorgaande edities, is opgave via ProWare verplicht!

Zo af en toe komt er een event voorbij dat u niet wilt missen. Dit is er zo’n eentje. Graag tot zaterdag 7 november.

Praktische informatie

De Nine&Wine bestaat uit drie componenten en u bepaalt aan welk onderdeel u graag wilt deelnemen. Iedere combinatie is dus afzonderlijk van elkaar mogelijk. Opgave is gelimiteerd tot 40 personen en kan via ProWare, of door mail te versturen naar wedstrijd@gccsybrook.nl

Samenvattende:

 • Een 9 holes wedstrijd
  • Q-kaart lopen is mogelijk, maar hoeft niet
  • Inschrijven via ProWare is verplicht!!
  • Starten vanaf 14:15 uur
  • Inschrijfgeld bedraagt € 3,00
  • Voor iedereen die opzoek is naar leuke zaterdagmiddag
 • Wijnproeverij
  • Meerdere proefglazen
  • Start van de proeverij is na afloop van de wedstrijd: om en nabij 17:30 uur
  • Inschrijfgeld bedraagt € 9,00
 • Dagschotel ‘special’ geïnspireerd op Spanje!
  • Kosten bedragen € 10,00 voor deelnemers aan de wedstrijd, € 12,50 voor niet spelende levensgenieters

Wij kunnen niet wachten en begroeten u graag op zaterdag 7 november voor de tiende editie van de Nine&Wine!