Nieuwsbrief wedstrijdcommissie: veranderingen dames dinsdag

Nieuwsbrief wedstrijdcommissie: veranderingen dames dinsdag

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat onze vereniging leeft. Een fantastisch lustrum jaar met mooie activiteiten. Veel nieuwe leden en ook een duidelijke trend van de verjonging.

Dat vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen van onze commissies. Wij zien veel veranderen in de golf wereld en veel veranderen bij ons op de baan.
De wereld wordt sneller, mensen zijn druk en proberen overal aan mee te doen. Landelijk is er een 9 holes trend, die wij hebben gevolgd om van maandbeker 2 in 2016 een 9 holes wedstrijd te maken, dit was immers de vraag vanuit de Nederlandse golfwereld. Voor de maandbeker bleek een 9 holes wedstrijd geen succes. Misschien dat, naast het herstellen van de 18 holes ook de verlaging naar handicap 10 een goede bijdrage heeft geleverd aan het huidige succes. Het heeft in ieder geval een mooie balans gebracht tussen de deelnemers aan maandbeker 1 en maandbeker 2.

Vanuit diverse commissie bleek er juist wel een behoefte te zijn naar 9 holes wedstrijden, zo is het Senioren Convent in 2016 al begonnen om naast de 18 holes wedstrijd ook een 9 holes wedstrijd te organiseren.

Maar ook bij de Dames op dinsdag is er onrust ontstaan. Nieuwe leden, veranderende vraag en een weinig veranderend aanbod. Zo bestaat de Dames Dinsdag al jaren en is dit een vrij vaste groep die elke dinsdag morgen de gezelligheid zoekt en een 18 holes wedstrijd speelt. De Working Class Ladies (of WCC of DAC) is een groep dames die graag naast het werk of andere dagelijkse verplichtingen een negen holes wedstrijd speelt om vervolgens gezellig met elkaar te borrelen en er is altijd de mogelijkheid om te blijven eten.

Bij de dames dinsdag ontstond de vraag om ook een mogelijkheid te creëren tot het spelen van 9 holes, terwijl er bij de Working class ladies (of WCC, of DAC) de vraag ontstond om juist ook 18 holes qualifying te kunnen spelen.

Afgelopen week zijn de dames van de Dames dinsdag en de dames van de Working Class Ladies (of WCC of Dac), het Rijk en de wedstrijd commissie bij elkaar gekomen om twee concepten op papier te zetten. Hoe gaat de Dames dinsdag eruit zien en hoe gaat de Working Class Ladies (of WCC of DAC) eruit zien en hoe gaan ze nu definitief heten??

Het was een zeer prettige bijeenkomst die snel duidelijk heeft gemaakt waar het om draait binnen onze vereniging. Wij moeten als vereniging een platform bieden waar iedereen zijn sociale en sportieve ei kwijt kan. Plezier kan hebben op de baan en in ons clubhuis of nog beter, op ons prachtige terras.

De Dames Dinsdag zal gaan starten om 10.00 uur met een 18 holes wedstrijd, vervolgens kan er om 11.20 uur gestart worden aan een 9 holes wedstrijd, zodat de 9 holes dames ongeveer gelijk met de 18 holes dames uit de baan komen. Ze zullen 2 keer per maand een fun wedstrijd spelen en twee keer per maand een qualifying wedstrijd en ze spelen het hele jaar door, dus ook in de wintermaanden.

Daarnaast gaat de Working Class Ladies (of de WCC of de DAC) dit jaar verder als de Ladies Cup!
Bij de Ladies Cup is het mogelijk om vanaf 15.45 uur een 18 holes qualifying wedstrijd te spelen. Vanaf 17.12 uur zal de 9 holes wedstrijd starten. Wederom zullen de beide wedstrijden ongeveer tegelijk weer uit de baan komen. Na de wedstrijd zal er een borrel zijn en wordt er de mogelijkheid geboden om te blijven eten. De Ladies Cup zal starten begin April en zal doorgaan tot eind September.

Vanaf heden worden alle dames gevraagd om zich in te schrijven via Proware of via onze Sybrook App. Het is voor alle dames ouder dan 20 jaar mogelijk om je voor elke wedstrijd op dinsdag in te schrijven, dus kies de juiste.

Voor vragen over de Dames Dag kunt u zich richten tot Marijke Oonk.
Voor vragen betreffende de Ladies Cup kunt u zich richten tot Rietje Bertelink.
Als je als nieuw lid vragen hebt over verenigingsactiviteiten kunt u contact opnemen met Margreet Schreuder van de introductie commissie.

Informatie, een link naar Proware en persoonsgegevens staan op onze website.

Graag tot snel op de mooiste baan van Twente,

 

Aart-Jan Smit

Namens de wedstrijdcommissie