Nieuwe Headgreenkeeper

Nieuwe Headgreenkeeper

 

Rick van den Beuken is de nieuwe headgreenkeeper op onze golfbaan. Hij is in dienst van SBA Golf en Groen B.V., welke volledig verantwoordelijk is voor het onderhoud. Rick zal part time aanwezig zijn; de resterende tijd besteedt hij aan Golfresidentie Dronten waar hij ook als headgreenkeeper verantwoordelijk is voor het onderhoud.

Op 11 april zijn de greens met een 8 mm dichte pen geprikt. De verwachting is dat de gaten snel dicht zullen zijn. Later in het jaar staat de 12 mm holle pin prikactie op het programma. Binnenkort zullen ook de fairways geprikt en bezand worden.

Wij hebben op dit moment nog niet de beschikking over optimale greens maar we doen een dringend beroep op onze leden: ‘ Please repair pitchmarks ‘. Een vers gerepareerde pitchmark is na twee dagen verdwenen terwijl een latere reparatie veel meer hersteltijd vergt. Hoe secuurder wij met ons allen de pitchmarks repareren hoe sneller de kwaliteit van de greens verbetert en wij van onze baan kunnen genieten. Samen zorgen we voor een goede golfbaan!

Ook de discipline ten aanzien van het terugleggen van divots (plaggen) mag wel iets groter. Een vers teruggelegde en aangestampte plag is binnen no time onzichtbaar. Een verdroogde plag groeit niet meer aan en blijft een litteken in de fairway waar andere spelers hinder van kunnen ondervinden. En dat is irritant…

Met zijn allen iets meer discipline en de kwaliteit van de baan verbetert enorm. En dat vergroot de spelvreugde voor alle golfers.

Please repair pitchmarks