NGF Competitie voorbereiding – Heren 1 (27 Holes)

NGF Competitie voorbereiding – Heren 1 (27 Holes)

Voor veel golfers zijn het de belangrijkste 5 weken van het seizoen. De NGF Golf Competitie. Aan het begin van het seizoen kruizen de teams van GCC ’t Sybrook de degens (of clubs) weer met de teams van andere golfclubs.

Enkele teams zijn afgelopen vrijdag al begonnen, maar voor het merendeel begint het feest deze week. En daar hebben ze dan een heel jaar naar uitgekeken. De eerste kriebels beginnen dan in de eerste week van december, want dan wordt bekend waar we het komende seizoen naar toe mogen. Zijn er nieuwe, onbekende banen bij? Of is het weer dezelfde groep als het jaar ervoor.

Ook voor ons team, heren 1-27 holes, is dit ’t hoogtepunt van het jaar. Maar de competitie nemen wij heel serieus. Het is niet alleen die 5 weken in april en mei. Wij hebben al een hele voorbereiding achter de rug. Door het overvolle trainingsprogramma, konden we helaas ons jaarlijkse trainingsweekend in Duitsland dit jaar niet houden. Maar wat deden wij dan wel allemaal?

Onze voorbereiding begon in oktober 2017 op “het zoldertje” van ’t Sybrook. We hadden golf fysiotherapeut Matthieu Jansen bereid gevonden om gedurende de winter onze lichamen te trainen en te balanceren. TPI noemt hij dat programma. Ach, en als je die filmpjes op youtube ziet dan lijkt het allemaal best eenvoudig. Nou, niets is minder waar. Bijna elke training moest er na afloop wel een teamlid aan het zuurstof… TPI is een voor golf specifiek fitness programma en is voor iedereen bij ’t Sybrook beschikbaar. Vraag Matthieu er maar eens naar.

De hele winter werd er, voornamelijk op de zondagochtend, doorgespeeld. Want we moesten natuurlijk wel ritme houden. Hoewel de baan niet meer qualifiying was, was de bar dat na afloop meestal wel. Teambuilding is uiteraard ook belangrijk.

De afgelopen 5 weken hebben we met ons team, samen met pro Marc Brorens, gewerkt aan de fine tuning van de technische kant van ons spel. Elke zaterdag 2 uur keihard werken. Dit heeft ons weer veel gebracht.

Technisch en fysiek moeten wij er dus klaar voor zijn. Maar we willen natuurlijk ook aan de teamuitstraling denken. En zo stonden we met z’n tienen(!) op een donderdagavond in februari bij Jumbo Golfwereld in Nijverdal. Teamkleding uitkiezen en passen. Het resultaat: Een prachtig team outfit van een grijze broek, een rode polo en een donker blauwe trui. We gaan herkenbaar over de baan nu.

Maar dat was blijkbaar nog niet genoeg. Ons team, en vooral de wedstrijdverslagen, zijn de laatste jaren opgevallen. Een sponsor bood ons de mogelijkheid voor team jassen. Voor allemaal een baseball jack, voorzien van initialen. Hoe mooi is dat? Dus: Jas, trui, polo en broek. Wij verwachten op korte termijn nog sponsoraanbiedingen voor onderbroeken en sokken.

Als wij aanstaande zondag dus aantreden tegen het team van de Twentsche Golfclub, staan wij qua kleding en voorbereiding al met 3-0 voor. Maar ja, daar koop je niets voor. De punten zullen op het gras verdiend moeten worden en daar gaan we hard voor strijden. Doelstelling is handhaving in de 3e klasse. De komende weken lezen jullie hier weer hoe ons dat vergaat. Wij lezen ook graag hoe het met alle andere teams gaat tijdens de competitie. Wij dagen jullie uit om mooie wedstrijdverslagen te schrijven.

 

Team Heren 1 – 27 holes