NGF Competitie afgelast!

NGF Competitie afgelast!

De NGF Competitie in 2020 kan niet gespeeld worden. De nieuwe overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het Corona Virus tegen te gaan hebben grote consequenties voor de maatschappij en ook voor golf. Sportclubs moeten tot en met 6 april de deuren sluiten en al bestaande maatregelen worden tot die datum verlengd. 
 
De maatregelen van de overheid laten er geen misverstand over bestaan dat alle clubhuizen op golfbanen de deuren moeten sluiten. Wij adviseren clubs vooralsnog om ook de banen tot en met 6 april te sluiten. Vooralsnog gaan we er namelijk vanuit dat dit bedoeld wordt met de bepaling dat sportclubs de deuren moeten sluiten, mede omdat de overheid oproept om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen en om bijvoorbeeld anderhalve meter afstand tot andere personen te bewaren. Als blijkt dat buitensporten zoals golf anders ge├»nterpreteerd worden, dan berichten we hier zo snel als mogelijk over. Bij de NGF, NVG, NGA en PGA Holland staat de gezondheid en veiligheid voorop.
 
De NGF heeft na de aankondiging van deze nieuwe overheidsmaatregelen besloten om de voorjaarscompetitie voor 2020 af te gelasten. Door de nieuwe maatregelen is het niet meer haalbaar om de competitie in 2020 te laten plaatsvinden. De hoofdklasse zou eigenlijk aanstaande zaterdag al beginnen en de Dames Dinsdag Competitie op 31 maart. Die wedstrijden zijn afgelopen donderdag al afgelast in navolging van adviezen van de overheid en NOC*NSF.
 
Deze informatie hierboven kan in de loop der tijd aangepast worden; raadpleeg daarvoor deze pagina van Het Rijk van Sybrook en onze website.

Dit is een gezamenlijk bericht van de NGF, NVG, NGA en PGA Holland.