Nel Nijhuis krijgt de zilveren haring

Nel Nijhuis krijgt de zilveren haring

Haringparty van het Rijk van Sybrook groot succes

Ton Falkmann, de opvolger van Eric van der Zwaluw, kon namens het Rijk woensdag veel leden welkom heten die naar het clubhuis waren gekomen voor de Haringparty. 
We werden verwelkomd met een heerlijk glaasje “bubbels“, waarna iedereen een plaatsje zocht op het drukke terras, waar het met het prachtige weer goed toeven was.

Ton memoreerde dat dit een voortzetting was van een traditie, jaren geleden bij het SeniorenConvent in het leven geroepen door Jan Stokkentre, Ferdinand Fransen en mede voortgezet door Geert Nijboer. Nu het Rijk deze mooie traditie heeft overgenomen, kunnen ook de andere leden van onze club deze lekkernij langs de huig laten glijden.

Het hoogtepunt naderde, de aankomst van het vaatje met de nieuwe haring. Hierbij speelde onze jeugd een grote rol. In een spectaculaire doorgeefactie kwam het vaatje bij Ton terecht. De spanning nam toe: wie zou de zilveren haring krijgen? Hij zou gaan naar een stille kracht die al meer dan twintig jaar een belangrijke rol speelt binnen de club, maar ook voor het Rijk veel betekende en betekent. Toen Ton de naam van Nel Nijhuis noemde, ging er een groot applaus op bij de aanwezigen op het terras.
Nadat Nel en Ton de eerste haring hadden verorberd, konden de aanwezigen zich tegoed doen aan de lekkernij, die de eigenschap heeft elk jaar beter te worden….

Mede door de door het Rijk van Sybrook verstrekte drankjes zat de stemming er goed in en bleef het lang uitermate gezellig op en rond het clubhuis. Mensen van het ‘Rijk van Sybrook’: compliment voor de goede verzorging en veel dank namens de aanwezigen!

Uw verslaggever reisde twee dagen daarna naar de Antillen om kennis te maken met zijn twee weken geleden geboren kleinzoon en vond in de Haringparty een mooie inspiratiebron voor een cadeautje, zoals uit bijgaande foto moge blijken…

IMG_0079