Nederlands Kampioenschappen t/m 18 jaar.

Nederlands Kampioenschappen t/m 18 jaar.

Op 5 en 6 mei was het weer zo ver, het eerste NK stond weer voor de deur dit jaar georganiseerd op golfclub de Dommel. Aan het weer lag het niet, 22 graden zon, perfect golfweer al zeg ik het zelf. De baan lag er ook super bij, ook geen verrassingen op dat gebied. Het NK telt drie ronden, ronde 1 op donderdag, dan is er een cut en gaan de beste 20 door naar ronde 2 en 3 die op vrijdag worden gespeeld. Donderdag 5 mei verschenen er 45 meiden aan de start waaronder Lianne de Gelder (17) en Leonie Richter (15) die naar de Dommel zijn afgereisd om het Sybrook te vertegenwoordigen, met als doel de cut te halen. Met trots kunnen we vermelden dat ons doel behaald is, wij mochten vrijdag ook weer aan de start verschijnen.

Uiteindelijk na 54 holes lang bikkelen is de eindstand als volgt:

  • Lianne heeft de 20e plaats behaald.
  • Leonie heeft de 13e plaats behaald.

Een topprestatie! Op naar het volgende NK die komend (pinkster)weekend wordt gespeeld op de Noord-Nederlandse, wij zullen beide hier van de partij zijn om het Sybrook te vertegenwoordigen. Wish us luck!

 

Leonie Richter

Ps: Ook leuk jeugdnieuws:
Paul Golz is vierde geworden bij de eerste MINI-Tour onder 12 jaar. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de de NGF. Volgens Paul kon het nog veel beter, maar hij was positief verrast met een medaille. Goed blijven trainen Paul, dan gaat het de volgende keer nog beter. 
IMG_3985