Mooie overwinning van Paul Overakker in Maandbeker 1 en een eagle door Mark Nas.

Ik doe nu voor het vierde jaar mee aan de maandbeker. Een geweldig leuke wedstrijd waarbij veel goeie golfers van de club met elkaar de strijd aangaan. Tot dusverre was mijn beste prestatie een vierde plek. Een overwinning leek me te hoog gegrepen: vanaf de back tees en “slechts” twee extra slagen, dat is te veel van het goede. Bovendien was de vorm er bepaalt niet en de zachte ondergrond en harde wind zou het allemaal niet makkelijker maken. Zondag 7 augustus 2016 liep het echter anders dan ik mij had voorgesteld. In een flight met Ton Egberink en Jaap v.d. Vegt ging het vanaf het begin eigenlijk prima. Op elke hole pakte ik m’n puntjes en op hole 18, na het missen van een korte put voor par, stonden er 71 slagen (netto) op de score kaart. Net genoeg voor de overwinning met op de tweede en derde plek resp. Tim Nuyts en Henk ter Braak. De vorm is net op tijd weer terug, zo lijkt het en dat is mooi, want er volgen nog een paar belangrijke wedstrijden in de tweede helft van het seizoen.

Na afloop was het gezellig op het terras en vrij veel leden bleven nog even napraten. Vermeldenswaardig is nog de eagle van Mark Nas op hole 5 Zuid.

En de winnaar van Maandbeker 2 was wederom Bob Wegink met 19 stableford punten en Henk Schutte op de twee plek met 14 punten.

Uiteraard nogmaals dank aan de sponsor Jeroen Winterink van The Wash carwash en de goede organisatie van deze maandbeker. Tot de volgende maandbekerwedstrijd op zondag 4 september aanstaande!

Paul Overakker

 

image