Meer dan 70 deelnemers Heerencup

Meer dan 70 deelnemers Heerencup

De HeerenCup van woensdag 8 juni kende met 71 golfers verdeeld over HeerenCup 1 en 2 een record aantal deelnemers. Voorzitter Martin Huuskes werd de grote winnaar met 39 punten, een knappe prestatie hetgeen resulteert in een nieuwe handicap van 3,9. Martin komt daarmee in de top 3 van beste spelers van de club. Dolf van de Maagdenberg werd tweede, eveneens met 39 punten. Derde werd Erwin Kamp met 37 punten.

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de voorzitter zichzelf als winnaar mocht presenteren maar iedereen die Martin Huuskes kent weet dat hij zich daar weinig van aantrekt. Hij compenseerde deze alfa actie met het enige juiste gebaar: een rondje Irish Coffee aan de bar! Ook Jan Willem Beckmann liet vanwege zijn verjaardag de bel rinkelen. Nieuw lid Casper Peters mocht zich in dit rumoer ook nog even voorstellen als nieuw lid. Ook hij was niet kinderachtig en luidde eveneens de bel. 

Het zijn natuurlijk niet alleen maar goede scores die worden neergezet op de woensdagavond. Richard van Yperen had de eerste 9 holes zo veel strepen dat, als hij de scorekaart over dwars hield, eigenlijk meer punten zou hebben gehad….
Dit lag volgens zijn flightgenoten aan de nieuwe bal van merk Nuzaku die hij voor het eerste probeerde. Het schijnt een bal te zijn die alle agressie in de golfswing omzet in snelheid, hetgeen resulteert in een enorme lengte. Dat klopte inderdaad maar Richard kon daar wat betreft nauwkeurigheid nog niet zo heel goed mee omgaan. Vandaar die 4 punten over de eerste negen holes, maar op de tweede negen kreeg hij het beter onder controle. Naar het schijnt hebben ook Robin Coster en Robin in het Veld serieuze belangstelling voor deze ballen. 

Volgende week is het Damesdag tijdens de HeerenCup: de Ierland-gangers worden geacht hun outfit door te passen.