Martin Wermer wint maandbeker

Martin Wermer wint maandbeker

De fairways waren deze week geprikt en bezand. Geen qualifying omstandigheden helaas. Een aantal spelers hadden heel veel moeite met deze extra zand hindernissen. Sommige fairways zoals die van Oost 8 waren bijna niet meer zichtbaar onder de hoeveelheid zand die recent is gestort. Je moest zelfs bij een drive midden fairway over de nodige bunkerspel vaardigheden beschikken. Terecht dus non – qualifying.
 
Martin Wermer trok zich er niets van aan en scoorde netto 71 bij een brutoscore van 83. Robert Nijhuis werd tweede met bruto 82 en netto 74. Aart Jan Smit kwam na een slechte start met netto 76 door de baan. 

Verrassend was wel de grote hoeveelheid afzeggingen. I.vm. de Overijsselse Kampioenschappen op zondag was de Maandbeker dus op zaterdag. Niet in het systeem van iedereen dus. Van de WeCo werd de nodige creativiteit verlangd. 

Maandbeker 2 was voor Joost Cornelisse met een knappe 37 punten. Tweede en derde werden respectievelijk Ko Zurink en Patrick Verhorst met beiden 34 punten.
 
Volgende week zondag is de finale van de Maandbeker. Anders dan vorige jaren is het nu een vrije inschrijving. Start vanaf 11.30 uur met uitstekende weersvooruitzichten. 
Schrijf allen dus in.