Martin Wermer speelt meeste Q kaarten in 2016

Martin Wermer speelt meeste Q kaarten in 2016

Het spelniveau binnen onze vereniging neemt spectaculair toe. Het aantal single handicappers stijgt dan ook navenant. Veel spelen en dan vooral qualifying rondes is dan essentieel. Gelukkig staan er op de wedstrijdkalander veel qualifying wedstrijden. Maandbekers en Clubkampioenschappen zijn de basis. Maar ook de bij HeerenCup (altijd qualifying), Damesdag (één keer per maand), Seniorenconvent (regelmatig) en Working Class Ladies (naar eigen keuze)  zijn er voldoende mogelijkheden.

Naast wedstrijden bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om een Qualifying kaart te lopen. Sticker uitdraaien op de pc in hal van het clubhuis en gewoon de baan in met een marker en proberen je handicap te verbeteren. Helaas durven nog lang niet alle golfers die uitdaging al dan niet wekelijks aan. De meesten geven dan de voorkeur aan een oefenrondje of een onderlinge matchplay wedstrijd. Niets mis mee. Lekker met vrienden de baan en genieten.

Maar voor sommigen is een golfronde nagenoeg altijd qualifying. De kampioen van 2016 is Martin Wermer met maar liefst 46  qualifying kaarten! En dat leverde hem voor het eerst in zijn bijna twintig jarige golf carriere een single handicap op.  Naast veel wedstrijden speelt Martin ook elke zaterdag met zijn broer Harry (37) en vrienden Wilbert (41) Martin,(25), Rob (25) en Henk Huuskes (28) nagenoeg altijd qualifying. Weer of geen weer, dat maakt niet uit. Henk Huusken (33) speelt met zijn Losserse maatjes bijna elke zondagochtend en ook altijd qualifying.

Voor dames zijn de qualifying wedstrijd mogelijkheden net iets minder. Dat is wellicht de belangrijkste reden dat er geen vrouw in de top 5 staat. Sylvia Scholten van Agteren kwam uit op 22 kaarten en hcp 5,5 en Leonie Richter op 21 kaarten. Leonie heeft echter uitsluitend wedstrijden gespeeld en heeft haar handicap verlaagd naar 2,3.

Conclusie is wel dat alle spelers in de top 5 ook allemaal hun handicap hebben verbeterd. Veel Q kaarten komt het spelniveau dus ten goede. Dus leden van ’t Sybrook, in het kader van de goede voornemens: meer Q kaarten in 2017.

  Top 5 2016 2015
1. Martin Wermer         46 46
2. Wilbert Huuskes 41 30
3. Robert Nijhuis  41 29
4. Harry Wermer 37 36
5. Henk Huusken 33 21