Martin Wermer na 17 jaar single handicapper

Martin Wermer na 17 jaar single handicapper

De HeerenCup kende weer een ouderwetse volle bak. De meesten waren net weer terug van vakantie. De familie Huuskes was na een nachtvlucht om 14.00 uur op Schiphol geland en Martin en Tim waren nog net op tijd voor de laatste flights. In het kader van de Olympische Spelen was gezien de scores meedoen belangrijker dan winnen….

Goede scores leken haalbaar op een baan in topconditie met harde en snelle greens. Helaas met noordoosten wind speelt de baan toch echt anders en de semi rough rond de green was ronduit moeilijk. De scores waren dan ook niet bijster goed getuige de CBA van -1.

Natuurlijk was er een positieve uitzondering: Martin Wermer met 37 punten en inmiddels op 55 jarige leeftijd voor het eerst een single handicap. Maar daar hoort wel een verhaal bij. Martin Wermer golft sinds 1999 bij onze club en is de absolute koning van de qualifying kaarten (inclusief wedstrijden). Op ngfhandicap.nl wordt sinds vorig jaar namelijk niet alleen de actuele handicap maar ook het aantal Q kaarten bijgehouden. Martin heeft in 2015 maar liefst 46 (!) kaarten gelopen en in dit seizoen staat de teller al op 35. Het overgrote deel van de Nederlandse Golfers had in het verleden al moeite om de verplichte 4 kaarten voor een actieve handicap te spelen maar dat geldt niet voor Martin. Zoveel mogelijk wedstrijden (HeerenCup, Maandbeker etc ) en bijna elke zaterdag met zijn vriendenclub qualifying. Weer of geen weer dat maakt hem niets uit. Een handicap is voor hem geen status symbool maar een afspiegeling van zijn niveau. En zo moet het ook zijn. Zijn vrienden doen overigens vrolijk mee: zijn broer Harry staat al op 25 kaarten, en bij Wilbert Huuskes staat de teller op 28. Met de nog resterende wedstrijden in het verschiet zou het zomaar kunnen dat hij de 50 dit jaar gaat passeren. In het klassement behoort hij ineens tot de kanshebbers.

De top van het klassement is nu als volgt:

  1. Tim Huuskes 35,4
  2. Joep Kockmann 34,8
  3. Robin in het Veld 34,8
  4. Martin Wermer 34,3
  5. Sjoerd Postma 34,1