Marleen Offereins en Henk Olijdam winnen maandbeker

Marleen Offereins en Henk Olijdam winnen maandbeker

Maandbeker 1 en 2 kenden gezamenlijk 59 deelnemers. De nieuwe opzet werkt dus. Nogmaals voor wie het gemist heeft: Maandbeker 1 tot handicap 18,4 en Maandbeker 2 vanaf handicap 10. Een grote groep kan dus kiezen tussen strokeplay van wit/blauw of stableford van geel/rood.

Er werd goed gespeeld met name in Maandbeker 1 op Zuid Oost. Beste bruto score was voor Tim Nuyts (hcp 3,9) met 76 bruto en 70 netto. Joep Vos (hcp 14,1), de winnaar van vorige maand, viel dus met 69 netto evenals Martin Huuskes met 69 net buiten de prijzen. Dat gold ook voor Robin in het Veld en Bas Lentfert met beide netto 70 en Joris Spanjer met netto 71. Joris solliciteert met zijn nieuwe handicap van 4,0 wel nadrukkelijk naar een plek in Heren I…

Renate Kamphuis (hcp 11,7) werd met netto 68 derde. Mark Nas (hcp 8,6) met netto 68 tweede dankzij een betere tweede negen. Lange tijd waande hij zich de winnaar maar moest de eerste prijs laten aan Marleen Offereins (hcp 16,0) met 67 netto. Volgens eigen zeggen ‘ging het wel lekker’. Me dunkt met maar liefst 41 stableford punten en 1,5 punt handicap verlaging. Dat wordt nog een punt van discussie in huize Offereins. Nanko moet aan de bak!

Meest opmerkelijke ronde was voor Martin Huuskes (hcp 5,3) met netto 69 en maar liefst 42 stableford punten. Hoe kan dit? Martin begon slecht en na een 8 (!) op hole 4 zuid dankzij twee waterballen had Martin zijn 8 slagen reeds gebruikt. Martin zette de knop om, ging voor de buffer maar maakte vanaf dat moment geen enkele fout meer. Dankzij een birdie en een eagle op oost 6 scoorde hij uiteindelijk een bruto 77, netto 69. Deze spectaculaire ronde laat zijn handicap zakken naar 4,3 en hiermee is hij opeens ‘De Beste Huuskes’.

Maandbeker 2 kende een stabieler  scoreverloop en op Oost Noord mocht Henk Olijdam (hcp 21,0) zich met 36 stableford punten de beste noemen. Wim Abbink werd tweede eveneens met 36 stableford punten maar een hogere handicap 21,3. Derde werd Ero van Schomberg (hcp 18,0) met 34 punten

Sponsor van deze Maandbeker was Herbert Schipholt van De Broodbode in Hengelo. Het broodje dat de keukenbrigade voor ons had gemaakt smaakte goed maar uiteraard niet zo lekker als de broodjes van De Broodbode, ook in Enschede.

Nog een oproep van de wedstrijdcommissie: geef je op tijd op. De sluitingsdatum is donderdag voorafgaand aan de wedstrijd. Later deelnemers inpassen, wat overigens wel gebeurd is, kost veel tijd en moeite.