Mark Sutton neemt afscheid van Sybrook en Heerencup

Mark Sutton neemt afscheid van Sybrook en Heerencup

Gisteren heeft de Heerencup alweer haar 15e wedstrijd van het seizoen gespeeld. Daarmee is het seizoen iets over de helft en krijgt het klassement langzaam vorm. De scores zijn na een voorzichtige seizoensstart iets beter, al blijven ze nog wel achter bij het succesjaar 2014. Wellicht dat de aantrekkende economie – business gaat voor het meisje – en de hoge rough de “Heerencupper” parten speelt. Toch zijn meerdere leden ook dit jaar weer in staat om de handicap te verbeteren wat zeer knap is.

De Heerencup is een hechte groep sportieve mannen die minimaal één keer in de week een wedstrijd willen spelen met gelijkgestemden, gezellige kerels die willen strijden om de 1e prijs en daarnaast houden van een stukje gezelligheid onder het genot van een borrel en een lekker hapje eten. We delen daarbij veel: business, mooie verhalen, leuke grappen en zo af en toe ook de mindere zaken die op ons pad komen. Daaruit ontstaat een vriendschap tussen 60 sportieve kerels met een gezamenlijke passie voor golf. 

Afgelopen woensdag nam de Heerencup afscheid van Mark Sutton. Mark gaat definitief terug naar zijn geliefde Ierland om daar een nieuw leven op te bouwen. Mark kwam drie jaar geleden bij onze club. De liefde bracht hem naar Twente, het golftalent had hij meegenomen vanuit Ierland. Tijdens een trainingssessie werd hij gespot op de driving range en het duurde niet lang of hij was lid van de club, zat in Heren 1, werd Clubkampioen (2013-2014) en zodoende ook geïntroduceerd binnen de Heerencup.

Mark was niet alleen de beste speler van de club, hij was ook een graag gezien lid binnen de vereniging en de Heerencup. Beroemd om zijn accent, verre drives en fantastische korte spel. We konden dus ook niet zonder “slag of stoot” afscheid nemen van Mark. Zo kreeg Mark een fantastische ingelijste foto (zie afbeelding) en het nodige Twentse vergif (kruidenbitter) voor de lange reis naar huis. Alle Heren 1 spelers namen een grote doos ballen mee voor Mark en ook andere Heerencup leden gaven gehoor aan de oproep om hem niet met lege handen naar huis te laten gaan. Zo kan Mark nog jaren doorspelen in Ierland met goede ballen, terugdenkende aan zijn tijd op ’t Sybrook.

Waar de organisatie geen rekening mee had gehouden is dat Mark niet van plan was zonder een laatste stunt huiswaarts te keren. Mark had speciaal voor de gelegenheid een liedje geschreven (Bruce Springsteen – Born in Enschede) en voorzitter Martin Huuskes werd gevraagd als leadzanger. Compleet met zonnebril en gitaar werd door Mark en Martin het nummer met veel passie gezongen, ondersteund door het achtergrondkoor van de Heerencup.  

Voorzitter Martin Huuskes voelt zich Springsteen

De Heerencup wenst Mark veel succes in zijn verdere leven en geeft graag gehoor aan zijn oproep om één van onze jaarlijkse uitstapjes in Ierland te laten plaatsvinden. 

 

Met sportieve groeten,

HeerenCup commissie