Mark Nas verrassende winnaar matchplay kampioenschappen

Mark Nas verrassende winnaar matchplay kampioenschappen

De matchplay kampioenschappen stonden bol van de verrassingen. Als eerste was er verrassend weinig deelname bij de dames. Er stonden 7 dames in het schema maar door 3 blessures werd de deelname uiteindelijk beperkt tot slechts 4. Leonie Richter tegen Irma Roetenberg en Elke Westenberg tegen Sylvia Scholten van Agteren. Leonie won in de finale van Elke en was daarmee wederom de beste.

Bij de heren was er de ene verrassing na de andere. De beste spelers van de club, Kwint Kuipers en Tim Nuyts, waren er helaas niet bij. Tim moest op het laatste moment (als eerste geplaatst) door een blessure afhaken. Ook de hele familie Huuskes schitterde door afwezigheid. Tim en Bob waren bij de Ryder Cup en Martin en Wilbert op vakantie. Ook  Aart-Jan Smit was verhinderd. Jammer voor het toernooi maar daarom niet minder leuk.

Vooral spelers in de bovenste helft van het schema roken hun kans op een weg naar de finale. Maar het blijft matchplay en dus zijn verrassende uitslagen mogelijk. Joep Kockmann (5,2) strandde in de eerste wedstrijd al tegen Erwin Scholten van Agteren (10,5). Erwin zorgde vervolgens in de middag voor de tweede verrassing door ook van Tom Lentfert (5,6) te winnen.

Mark Nas (7,5) won de longhitters wedstrijd tegen Robin in het Veld (6,5) en had vervolgens, door de afwezigheid van Tim Nuyts, met Joep Vos (13,5) een op papier makkelijkere tegenstander. Dat bleek iets te simpel gedacht want Joep bleef rechte ballen staan en stond na 9 holes nog voor, maar moest uiteindelijk wel buigen voor Mark. De halve finale dus met Mark tegen Erwin. Helaas voor Erwin had hij op zondag niet zo’n goede dag als zaterdag en verloor hij van Mark. Toch een zeer verrassende finalist.

Onder in het schema geen verassingen in de eerste en tweede ronde. Halve finale tussen Sjoerd Postma (4,4) en Robert Nijhuis (5,1). Normaal gesproken zijn ze beiden recht van de tee dus op papier een spannend potje. Dat bleek ook wel, want pas op hole 18 viel de beslissing. Het verschil: Het korte spel van Robert bleek dodelijk.

De finale werd daarmee gespeeld tussen Mark Nas en Robert Nijhuis. De eerste negen holes waren van hoog niveau, maar vanaf hole 12 ontstonden er van beide kanten wat slordigheden. Het bleef lange tijd gelijk maar op hole 17 holede mark een putt van 5 meter en dat bleek uiteindelijk het verschil. Rustig blijven op 18 was het credo voor Mark en dat deed hij. Met een par stelde hij de overwinning veilig. Een terechte winnaar.