Marga Egberink slaat Hole in One in Maandbeker

Marga Egberink slaat Hole in One in Maandbeker

Ondanks het begin van de vakantie nog ruim 60 deelnnemers: 33 deelnemers in Maandbeker I en 28 deelnemers in Maandbeker II

Lange tijd waande Martin Wermer zich winnaar van de Maandbeker I. Spelend vanaf handicap 9,4 scoorden hij 68 netto. Helaas voor Martin werd hij op het laatst nog voorbij gestreefd door Henk ter Braak (handicap 14,6) die daar net één slag onder bleef: 67 netto. Een fantastische prestatie voor Henk die de wisselend deelneemt aan Maandbeker I of Maandbeker II.
Tim Nuyts (handicap 3,7) werd derde met bruto 76 en netto 70. Beste Brutoscore was voor Leonie Richter met 75.

De weersomstandigheden konden bijna niet beter. De baan lag er spuer bij met gemaaide greens en vers gestoken pin posities. Het putten wordt hiermee een stuk eerlijker maar ook moeilijker. De bal rolt er namelijk van de zijkant niet zonder meer in. Pinposities zouden elke dag verplaatst moeten worden waardoor de vervelende ‘donuts’ worden vermeden.

Marga Egberink sloeg de mooiste bal uit haar golf carriere: een Hole in One op Oost 5. Wat is nu mooier dan een hole in one slaan in een echte wedstrijd ? Onthaald worden op een vol terras en een officiele huldiging. Dit is wat elke golfer zou moeten ervaren. Marga heeft met deze ‘ace’ de prestatie van dochter Dionne geevenaard, die vorig jaar in de competitie op De Hoge Kleij een hole in one sloeg. Echtgenoot Ton en schoonzoon Aart jan Smit hebben voorlopig nog even het nakijken bij de dames. De golfstrijd in huize Egberink is nu wel heel duidelijk in het voordeel van Marga.

Maandbeker II werd gewonnen door Carla Twente met 35 punten. Tweede werd Dennis Verweij met 34 punten en derde werd Jeffrey Leppink met 33 punten.