Maandbekers Mei prooi voor Joep Vos en Ike Hatenboer

Maandbekers Mei prooi voor Joep Vos en Ike Hatenboer

De nieuwe opzet van de Maandbekers is een doorslaand succes. De lage handicappers (< 10,0) spelen strokeplay vanaf de back tee in Maandbeker 1. Voor de handicappers 10 t/m 18 is er de keuze: Maandbeker 1 strokeplay of Maandbeker 2 stableford. Vanaf handicap 18,5 is het Maandbeker 2.

Dertig spelers kozen voor Maandbeker 1 en Maandbeker 2 kende maar liefst 40 deelnemers. En inderdaad hebben aantal lagere handicappers bewust gekozen voor Maandbeker 2. Een prachtige opkomst van totaal  70 spelers. De wedstrijdcommissie heeft met de wijzigingen dit jaar een uitstekende keuze gemaakt.

Een verrassende winnaar in de Maandbeker 1. Joep Vos was de sterkste met een scoren van 69 netto. De afgelopen tijd heeft Joep zich volledig in de regels vastgebeten. Hiermee heeft hij overigens een geweldig resultaat geboekt. Via de cursusen Regelcommissaris 1 en 2 is hij nu officieel clubreferee. Inmiddels maakt hij door zijn enorme regelkennis ook officieel deel uit van de Handicap & Regelcommissie. Natuurlijk kennen de meesten leden Joep ook als ballenrijder op de driving range en was hij onlangs het houtwerk van de driving range aan het schilderen. Kortom, ’t Sybrook is ongeveer een tweede huis voor Joep.

Maar hij heeft blijkbaar deze winter ook kans gezien om zijn golfspel te verbeteren, getuige zijn resultaat van netto 69. Dit smaakt naar meer Joep!

Niet onverdienstelijk tweede en derde werden Ton Egberink (netto 71) en Irma Roetenberg (netto 72).  Saillant detail: Ton bleef zijn echtgenote Marga met twee slagen voor maar zij behaalde wel 2 stablefordpunten meer dan Ton…. Het blijft een strijd tussen die twee.

De prestaties van de spelers van Heren 1 lieten te wensen over maar die waren met hun gedachten al volledig bij de kampioenswedstrijd tegen Zwolle op zondag 7 mei. Heel veel succes mannen!

Zoals al gezegd was ook Maandbeker 2 het terrein van de jeugdigen. Ike Hatenboer (hcp 25,4) liet het hele deelnemersveld ver achter zich met 45 punten. Tweede werd Louk Overakker met 40 punten vanaf hcp 32,1 en derde werd Banja Mulder met 37 punten vanaf hcp 27,1. Eervolle vermelding voor Henk Olijdam met eveneens 37 punten.