Maandbeker seizoen succesvol van start

Maandbeker seizoen succesvol van start

De maandbeker 2 van afgelopen zaterdag is de meest succesvolle Maandbeker 2 in jaren! Niet minder dan 33 deelnemers stonden aan de start van deze wedstrijd, die sinds dit jaar weer 18 holes telt.

De deelnemers kregen gelijk. Een graad of 18, stralende zon en relatief weinig wind. Betere weersomstandigheden kom je begin april niet tegen. Ook de baan wordt langzaam beter en zelfs het gras begint nu echt te groeien. Kortom, een fantastische dag voor het eerste serieuze meetmoment van 2017.
Het was voor iedereen spannend om te zien waar ze staan na een lange trainingswinter. Heb je de vorm van afgelopen jaar weten te vast te houden of begint de teller weer op nul? Hebben alle trainingsmomenten zin gehad, of blijkt een half jaar geen golf niet bevorderlijk voor een goede eindscore?

Maandbeker 1

Joep zijn verhaal is bijzonder. De meeste leden kennen de achtergrond, en dan blijft het geweldig dat hij zaterdag “gewoon” zijn spelletje kon spelen. Het spelletje dat Joep graag speelt heet “met lange slagen snel thuis”, met de nadruk op lang. Een ronde van netto 70 maakte dat hij ervan door ging met de trofee. Een knappe prestatie. Tweede werd Martin Wermer en Leonie Richter werd keurig derde.

Maandbeker 2

De Maandbeker 2 is de afgelopen twee jaar over 9 holes gespeeld. Het idee was om hiermee aan te sluiten op de landelijke trend, eentje van een gebrek aan tijd. Bovendien waren 9 holes laagdrempelig was het idee. 
De leden waren het niet eens met de nieuwe opzet bleek al snel. De deelname van de Maandbeker 1 groeide naar ongekende hoogte en de Maandbeker 2 bleef achter. Het is onze overtuiging dat we met de nieuwe systematiek een prachtig concept hebben staan. De maandbeker 2 wordt weer over 18 holes gespeeld. Bovendien kan iedereen vanaf hcp 10 deelnemen en daardoor hoeven spelers niet meer verplicht van de back tees. De eerste “hernieuwde” 18 holes wedstrijd werd gewonnen door Joke Heisterkamp. Bob Wegink en Ko Zuring werden respectievelijk tweede en derde. Een knappe prestatie!

Het klassement is opgemaakt en te bekijken via de website en vanaf nu ook zichtbaar in onze nieuwe GCC Sybrook app. Voor zowel de Maandbeker 1 als 2 wordt een klassement bijgehouden. De beste spelers worden aan het einde van het seizoen uitgenodigd voor de Finale.