Maandbeker seizoen knallend van start

De eerste Maandbeker van 2016 gaat de boeken in als een van de meest succesvolle Maandbekers ooit. Maandbeker 1 telde niet minder dan 56 deelnemers! Tel daarbij 11 deelnemers aan Maandbeker 2 en je komt aan een recordaantal leden die opzoek waren naar een goede start van het wedstrijdseizoen. Het bracht de wedstrijdcommissie in verlegenheid en het bleef lang onzeker of we iedereen konden plaatsen. Dankzij het flexibel meedenken vanuit het Rijk van Sybrook bleek dit alsnog mogelijk waarvoor onze hartelijke dank. Hetzelfde dankwoord spreken we uit aan Maandbeker sponsor Hanwel B.V. vertegenwoordigd door Aart-Jan Smit. 

De deelnemers hadden ook groot gelijk. Een graad of 18, stralende zon en weinig wind. Betere weersomstandigheden kom je dit jaar niet tegen. Ook de baan wordt langzaam droger. Kortom, een fantastische dag voor het eerste meetmoment van 2016.

Het was voor iedereen spannend om te zien waar ze staan na een lange trainingswinter. Heb je de vorm van afgelopen jaar weten te vast te houden of begint de teller weer op nul? Hebben alle trainingsmomenten zin gehad, of blijkt een half jaar geen golf niet bevorderlijk voor een goede eindscore?

Leonie Richter is het schoolvoorbeeld van iemand die deze winter veel in haarzelf heeft geïnvesteerd. Leonie, 15 jaar en nu al handicap 6 heeft in samenspraak met coach Marc Brorens en fysieke trainer Matthieu Jansen een actief trainingsprogramma opgezet. De afgelopen winter heeft ze veel getraind en dat resulteert in langere, en vooral betere slagen. Leonie had tijdens de eerste Maandbeker dan ook geen enkel probleem met opstarten en sprong uit de startblokken. Zij stond zelfs na 17 holes nog gelijk aan de baan!
Ondanks een foutje op de laatste hole maakte ze nog altijd een duizelingwekkende score van 66 slagen netto. Leonie neemt dan ook de trotste leiding in het Maandbekerklassement en is de komende maand op de homepage van onze website te bewonderen. Een knappe 2e plek was er voor Ton Egberink met netto 73 slagen. Tim Nuyts werd derde met eveneens een prima netto score van 73.

Ook bij de Maandbeker 2 is het eerste klassement opgemaakt. Deelname aan deze wedstijd was met 11 deelnemers iets beperkter. Wellicht dat de drukbezochte Hoogwegtbeker van zondag hier debet aan was. Winnaar van de Maandbeker 2 werd Bob Wegink met 20 punten. Een tweede plek was er voor Henk Schutte met 15 Punten. Derde werd Joke Heisterkamp met 14 punten.

Voor zowel de Maandbeker 1 als 2 wordt een klassement bijgehouden, dat vanaf maandag te bereiken is via deze linkIMG_3726-2

IMG_3731-2