Maandbeker prooi voor Bert-Jan en Niels

Maandbeker prooi voor Bert-Jan en Niels

Afgelopen zondag werd de Maandbeker 1 + 2 gespeeld. De omstandigheden waren perfect om tot een goede ronde te komen: weinig wind, niet te warm en bovendien is de baan op haar eenvoudigst. De rough is op de meeste plekken niet te hoog en ook de greens rollen prima en zijn niet (te) snel.

Weinig excuses dus en dat bleek ook wel uit de scores, want de helft van het totale spelersaantal behaalde zijn of haar buffer. Een knappe prestatie. Bij de Maandbeker 2 was Niels Reinders al voor de tweede maand op rij de sterkste. Een betere tweede negen maakte het minime verschil ten opzichte van Cees Leenheer. Beiden hadden 39 punten. Na afloop grapten meerdere mensen dat Niels de trofee mocht opeisen bij zijn mogelijk derde opeenvolgende overwinning, maar hier stak de commissie direct een stokje voor. De Maandbeker trofee heeft vijfentwintig jaar historie en daar zijn we trots op.

Toch was Niels niet het verhaal van de Maandbeker 2, want die eer kwam toe aan Dennis Verweij. Reden? Een prachtige eagle op Oost 8! Een houtje 5 voor het water en een wedge in de hole betekende een prachtige bekroning op zijn ronde. Eagles zijn zeldzaam op ’t Sybrook, zeker in de Maandbeker 2 en al helemaal op Oost 8. Dennis, van harte!

Bij de Maandbeker 1 waande Aart de With waande zich lang winnaar. Met recht, want een knappe ronde van netto 67 slagen loop je niet iedere dag. Toch kwam er nog onderdoor: Bert-Jan Denneboom had eveneens een score van 67 slagen, alleen een betere tweede 9.