Maandbeker & Paaswedstrijd zorgen voor prachtig ‘Golfweekend’

Maar liefst 2 wedstrijden sierden onze wedstrijdkalender tijdens het afgelopen weekend. In dit artikel een uitgebreid verslag van beide wedstrijden en uitslagen.

Maandbeker 1 + 2 ‘nieuwe stijl’ uit de startblokken

Het was nog even wennen voor de deelnemers aan de eerste Maandbeker van dit jaar. Een natte (lange) baan maakte het voor velen erg moeilijk om een goede score neer te zetten. Ook het nieuwe concept, waarbij Maandbeker 1 deelnemers voor het eerst sinds lange tijd van de ‘backtees’ speelden, hielp niet mee. Maar misschien is wel vooral de seizoenstart die, in combinatie met het bovenstaande, zorgde voor enige roest op de clubs. 

De zeer natte baan was dan ook niet als Qualifying aangemerkt en daar waren de meeste deelnemers niet ongelukkig mee. Toch kon er wel degelijk goed gescoord worden en dat bewees Matthieu Jansen met een prachtige nettoscore van 70 slagen. Hij staat bovenaan in het eerste tussenklassement en mag zijn auto een maand lang parkeren op de mooiste plek van ’t Sybrook. 

Ook Maandbeker 2 ging afgelopen zaterdag van start met een nog enigszins voorzichtig deelnemersaantal. Deze wedstrijd is vanaf dit jaar veranderd in een 9 holes competitie om tegemoet te komen aan de wens van velen om meer 9 holes (Qualifying) wedstrijden te kunnen spelen. Ideaal voor wie eens minder tijd heeft of bekend wil raken met het spelen van wedstrijden. 

De komende week wordt het prachtig weer en de baan zal dus snel herstellen. Wij kunnen niet wachten op de volgende Maandbeker op zaterdag 2 mei en hopen u dan allen weer te mogen begroeten. 

Uitslag Maandbeker 1
1 Matthieu Jansen 70 slagen
2 Martin Wermer 72 slagen
3 Renate Kamphuis 73 slagen
Uitslag Maanbeker 2
1 Marcel Kip 26 punten
2 Erwin Kamp 23 punten
3 Margreet Schreuder 18 punten

Paaswedstrijd was voor de hogere handicappers

Aan de Paaswedstrijd werd dit jaar deelgenomen door 36 deelnemers. Vorig jaar waren dat er 20 meer en mogelijk is het slechte weer van de laatste week daar debet aan. 

De wedstrijdvorm was four ball better ball (FBBB) met 100% handicapverrekening. Dat betekende dat de hogere handicappers kansrijk waren, want een verrekening van 100% geeft toch net die paar slagen extra. Dit past in het plaatje van de Wedstrijdcommissie om wedstrijden, en dus ook funwedstrijden, voor hogere handicappers nog aantrekkelijker te maken. Ze maakten dit zonder meer waar, zie de uitslag hieronder. De leden van de eerste dames- en herenteams, maar ook andere sterkere spelers/sters scoorden wel goed, maar niet goed genoeg.

Het weer was na een aarzelend begin prima en op dat punt kregen de thuisblijvers dus ongelijk!

Koos Fahner reikte de prijzen uit en zorgde voor een aankleding met traditionele paaseieren.

Uitslag Paaswedstrijd
1 Carla Twente en Gerrit Roeland 42 punten
2 Harriet van Spanje en Jan Jansen van de Laak 41 punten
3 Gerrie Boeijink en Herbert Schipholt 41 punten