Maandbeker juli voor Kwint en Taco

Maandbeker juli voor Kwint en Taco

De maandbeker van juli was voor veel deelnemers de laatste voorbereiding op de clubkampioenschappen, die gedurende de komende week worden gespeeld. Bij de Maandbeker 1 liet de jeugd zich duidelijk gelden. Kwint Kuipers won met een knappe ronde van 68 slagen (bruto 74!). Hiermee positioneert Kwint zich meteen als topfavoriet voor de clubkampioenschappen van het komend weekend. Wie ook niet uitgevlakt mag worden is Joris Spanjer, die wederom een knappe ronde van 71 slagen (bruto 76) wist binnen te brengen. Joris zijn stormachtige ontwikkeling is duidelijk nog niet tot stilstand gekomen en ook dat is erg knap.

Toch is geen vast gegeven dat de jeugd er met de prijzen vandoor gaat, want ’t Sybrook beschikt over een brede pool van goede single handicappers. Neem Wilbert Huuskes, bezig met zijn derde jeugd en inmiddels spelende van een handicap 4.5. Ook gisteren wist Wilbert weer te imponeren met een knappe rondje 69 en werd hiermee tweede.

Ook was het goed om te zien dat bij afwezigheid van broer Tim, die het golfen verleerd lijkt, broertje Bob eindelijk zijn langverwachte move maakt. Jarenlang wordt al gesproken over zijn talent, balgevoel en verre drives. Het kwam er alleen nog nooit helemaal uit, maar gisteren wist Bob de ban te breken. Na 6 holes stond hij zelfs even drie onder de baan! Uiteindelijk werd het een knappe netto ronde 69 en daarmee gaat Bob naar handicap 5.8.

Ook de Maandbeker 2 werd wederom drukbezocht en langzaam kan de conclusie worden getrokken dat de nieuwe opzet van de Maandbeker 2 zeer succesvol is. Leuk om te zien is dat de nieuwe Maandbeker 2 wordt bezocht door een grote verscheidenheid aan leden. Van jong tot oud en van net lid tot jubilaris, alles speelt mee!

Grote winnaar werd Taco Rakemann met niet minder dan 42 punten! Taco heeft zich recentelijk aangesloten bij de Heerencup en het frequente spel werpt duidelijk zijn vruchten af. Casper Peeters en Carla Twente bewezen met respectievelijk 41 en 39 punten dat de Maandbeker 2 niet mag worden onderschat!

Euverman & Nuyts makelaars was sponsor en had gezorgd voor heerlijk broodje. Kortom, met 76 deelnemers was het een prachtige Maandbeker zondag en we kijken nu al uit naar de komende week.