Maandbeker echtelijke strijd

Maandbeker echtelijke strijd

De maandbeker liep afgelopen zondag uit op een echtelijke strijd. Renate Kamphuis kaapte met netto 70 de eerste prijs weg vóór buurman Martin Wermer (ook netto 70) en levenspartner Wilbert Huuskes (netto 71)
Saillant detail: Martin en Wilbert spelen 3 keer oer week en Renate had twee maand niet gespeeld, wat overigens na 4 parren op rij op flight genoten Robin Coster en Lex Weerkamp niet heel geloofwaardig overkwam. Vanwege een nieuwe baan woont Renate door de week in Beetsterzwaag 5 minuten van Golfbaan Lauswolt en het gerucht gaat dat ze toch wel regelmatig oefent…..De prestatie is er overigens niet minder om.

Het aantal dames was met 4 van de 29 overigens nog nog nooit zo laag. Als er een aparte maandbeker voor dames zou zijn had bijna iedereen een prijs.

Bij maandbeker 2 werd er iets minder gespeeld en Henk Olijdam werd met 32 punten eerste, voor Joke Heisterkamp (ook 32) en Wim Abbink. Henk bleef in tegenstelling tot Wilbert zijn partner wel voor. Goed zo Henk.

Opmerkelijk: Robert Nijhuis maakte deze ronde 3 birdies alle van buiten de green. Maar ja, als  je meer birdies dan parren maakt dan is het bij de amateurs vaak geen goed rondje.