Maandbeker: Birdies, Eagle en baanrecord 

Maandbeker: Birdies, Eagle en baanrecord 

Afgelopen zondag was weer een mooie editie van de Maandbeker.

Een prachtige opkomst van 81 deelnemers die ook nog eens 50/50 verdeeld waren over maandbeker 1 en maandbeker 2, letterlijk een volle bak dus. De wedstrijdleiding moest met het Rijk in conclaaf om alles passend te krijgen, zodat ook de vier personen op de reservelijst een plekje konden krijgen in het deelnemersveld.

Wij hadden één afmelding in maandbeker 1. Hierdoor werden twee 2-ballen één driebal. Dit had tot gevolg dat iedereen 8 minuten eerder moest starten. Voor sommige leden die een nogal uitgemeten voorbereiding hebben, leverde dit enige paniek op. Excuses voor deze last minute wijziging, maar hier hebben wij niet altijd invloed op en aangezien de eerste flight van maandbeker 2 op de laatste startende flight van maandbeker 1 liep, vonden wij het verstandig om zo snel mogelijk te starten.

Dan de wedstrijd zelf. Bij beide maandbekers is er goed gespeeld. De top 5 wist bij beide wedstrijden de handicap te verbeteren. Waarbij de nummers één echt flink zijn gezakt. Sandra Pongers en Tim Nuyts, well done! Ook leuk te vermelden is dat André Paus nog een prachtige eagle op oost 4 had.

Met name Tim Nuyts had een droomronde. 5 birdies en een ronde van 69, jazeker 3 onder de baan!! Dit leverde hem een nieuw baanrecord op. Hiermee stootte hij zijn teammaatje Tim Huuskes (-1) van het baanrecord bord.

Deelnemers, namens de wedstrijdcommissie, bedankt voor de opkomst en de gezelligheid.

Komend weekend zijn de clubkampioenschappen. De zaterdag is 36 holes met een clubkampioen op basis van handicap verrekening, de zondag is de 18 holes finale dag waar de clubkampioen bekroond zal worden. Met andere woorden, iedereen kan meedoen en iedereen kan winnen. Is het niet op zondag, dan wel op zaterdag. Schrijf je nog even in op Proware dan maken we hier ook weer een onvergetelijk weekend van. Iedereen is ook van harte welkom om onze toppers in actie te zien, enthousiast publiek wordt altijd gewaardeerd.

Maandbeker 1:

  1. Tim Nuyts (64/69)
  2. Wilbert Huuskes (68/74)
  3. Marcel Kip (69/90)

Maandbeker 2:

  1. Sandra Pongers-van Zutphen, 43 stb
  2. Hanneke Assink-Robers, 40 stb
  3. Henk Brandts, 39 stb