Losserse Golf Kampioenschappen 2016

Losserse Golf Kampioenschappen 2016

Maandag 12 september is voor de 19e keer gestreden om de titel beste golfer en golfster van de gemeente Losser. Vanaf 2016 is de organisatie in handen van Rudolf & Jolein van Urk en Robert & Nicol Kraaijenzank.

De eerste deelnemers stroomden om half tien ’s ochtends binnen, even een kop koffie, daarna inslaan en op naar Noord 1. Het was een bloedhete dag met ruim 30 graden – en dat in september, de zon stond aan een strakblauwe hemel. Gelukkig werden de deelnemers meerdere keren door de marshall verwend met koud water en met ijswater in de baan. Na de Noord-baan te hebben gelopen, staken de maar liefst 50 deelnemers over naar de Zuid-baan. In het middaguur nog een stuk warmer dan bij de start en met weinig schaduw, maar iedereen gaf aan er van genoten te hebben. Bij binnenkomst natuurlijk een heerlijk koud biertje of andere verfrissing. Nadat alle deelnemers binnen waren, de scores ingevoerd in het systeem was het tijd voor een heerlijk drie-gangen-diner met tussentijds de uitslag.

Kortom het was een prachtig toernooi.

Winnaars strokeplay en dus Lossers kampioen Loes Koop en Rudolf van Urk.

Winnaars stableford heren:
1. Oscar Straatman, 2. Jan Geerdink, 3. Hennie Hesselink.

Winnaars stableford dames:
1. Jolein van Urk, 2. Liesbeth Winkelman, 3. Elly Gerritsen.

De datum voor de Losserse voor volgend jaar is reeds bekend: maandag 18 september 2017, dus voor wie in de gemeente Losser woont, GVB heeft en gezellig wil meedoen: Save The Date !!!