LonnekerStaete Junior Cup Zaterdag 16 juni 2018

LonnekerStaete Junior Cup Zaterdag 16 juni 2018

Elk jaar organiseert de jeugdcommissie van G&CC ’t Sybrook een open jeugdtoernooi voor jeugdspelers met een handicap van 24 of lager. Spelers komen uit het hele land richting Twente om hun niveau te meten met leeftijdsgenoten op golfbaan Het Rijk van Sybrook. Het aantal deelnemers van 38 was iets lager dan vorige jaar en dat is jammer. Want de organisatie had alles prima geregeld. Een hartelijk ontvangst voor alle deelnemers die een lunchpakket meekregen voor in de baan. Na 9 holes was er nog extra water en een candybar voor de liefhebbers.

De jeugdcommissie werd zaterdag ondersteund door 21 vrijwilligers die diverse taken hadden. Er stonden ‘spotters’ op cruciale punten in de baan, zodat niet onnodig lang gezocht hoefde te worden door de spelers en dat ze snel weer door konden. Ook stonden er om de 3 holes vrijwilligers die digitaal de scores invoerden op een tablet, zodat de ouders (die niet mee mochten lopen in de baan), op het terras op het fantastisch grote scorebord de verrichtingen van hun zoon of dochter konden volgen. Dit zie je maar zelden bij (jeugd)toernooien.

Misschien een wat tegenvallend aantal deelnemers, maar de kwaliteit van de spelers was hoog. Diverse spelers hebben zich ook al laten gelden op de diverse Europese jeugdtoernooien. En dan is het mooi om te zien hoe ze de Zuid/Oost lussen van ’t Sybrook spelen. Hebben ze het lastig? Of breken ze de baan (figuurlijk uiteraard) helemaal af?

De baan was, net zoals eigenlijk het hele seizoen al, in topconditie. Het weer was super goed dus niets stond lage scores in de weg. En lage scores werden er gemaakt. Maar ook weer niet te laag, dus dat geeft aan dat de baan optimaal was voor een toptoernooi.

Het toernooi werd bij de meisjes gewonnen door Sophie Muljono (GC Wouwse Plantage, hcp 3,0). Zij had 74 slagen nodig om rond te gaan. Een score van +2 dus. Achter Sophie eindigden Sharon Haarman (Rosendaelse, hcp 5,3) met één slag meer als tweede. De derde plek was met 77 slagen (+5) voor Amber Bruins (Sallandsche, hcp 2,7).

Bij de jongens waren de handicaps nog lager dan bij de meisjes. Er waren diverse spelers met een handicap tussen 0 en 1. Het was fantastisch om te zien wat deze spelers kunnen. Maar ook voor de gemiddelde clubspeler is het dan wel fijn om te zien, dat zelfs bij deze spelers wel eens wat mis kan gaan. Het zijn ook maar mensen zal ik maar zeggen.

Bij de jongens won Liam ter Horst (Rosendaelse, hcp 0,5) met 73 slagen (+1). Hij speelde heel solide met 2 birdies en 3 bogeys. Liam had een voorsprong van 3 slagen op de nummer 2 Job Schoenmaker (Noord Nederlandsche GC, hcp 0,9). Floris Veth (Rosendaelse, hcp 0,1) eindigde met 77 slagen als 3e.

Liam had na afloop lovende woorden voor de organisatie en de vrijwilligers. Hij zou graag volgend jaar zijn titel komen verdedigen, maar hij is volgend jaar geen jeugdspeler meer, dus dat gaat niet lukken.

Ook volgend jaar zal er weer een open jeugdtoernooi zijn. We hopen dan weer op een volle bak met deelnemers uit het hele land, maar ook zeker meer van onze eigen club. Het talent komt er aan!

Deelnemers, vrijwilligers en sponsors bedankt dat jullie dit toernooi ook dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt.

 

Nog even nagenieten door middel van foto’s en filmpjes:

https://www.facebook.com/sybrookjuniorcup/

http://www.sybrookjuniorcup.nl/

 

Jeugdcommissie ‘t Sybrook