Lonnekerstaete Junior Cup 2019

Lonnekerstaete Junior Cup 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 werd het jaarlijkse open jeugdtoernooi op de baan van ’t Rijk van Sybrook gespeeld. De organisatie was in handen van de jeugdcommissie, die weer werd bijgestaan door vele vrijwilligers van de vereniging. Fantastisch om te zien hoe we met zo’n groep gepassioneerde golfers zo’n mooi jeugdtoernooi voor spelers uit het hele land kunnen neerzetten.

De verzorging van de spelers was weer goed en ook aan de ouders werd gedacht. Omdat zij niet met hun kinderen mee kunnen lopen, is er voor hun op het terras een groot scorebord met de livescoring neergezet waar na iedere 3 holes weer een nieuwe tussenstand op komt te staan.

De week voorafgaand aan het toernooi was het echt golfweer. Goede temperatuur en droog. Echter de voorspellingen voor de zaterdag waren niet goed. We zouden tot een uur of 2 in de middag in de regen zitten. Niet fijn voor de spelers. Maar we hadden geluk, want behoudens wat miezer bij de start en een fikse stortbui rond half 1, was het prima weer. In de middag scheen de zon volop, waardoor de prijsuitreiking op een zonovergoten terras kon plaats vinden.

Er hadden zich dit jaar 44 spelers, vanuit het hele land, aangemeld. Deze spelers waren in totaal goed voor 36 birdies en 3 eagles! Kwaliteit in de baan dus. De meest bijzondere eagle viel op Zuid 2. Spelend vanaf de witte tee-box, afslag voorbij de boom rechts van de fairway, maar wel in het bos. Nog 165 meter naar de green. De slag, vanuit het bos, viel in de hole voor eagle. Een super slag!

Dan de uitslagen:

Bij de jongens werd de wedstrijd gewonnen door Joris Spanjer (De Twentsche GC, hcp -0,2) met 71 slagen, 1 onder par dus. De tweede plaats was voor Bryan de Jonge (GC Haverlei, hcp 5,0) en Gavin de Gelder (Nunspeetse GC, hcp 0,9) werd derde.

Bij de meisjes ging de hoofdprijs naar Fleur van Beek (GC De Pan, hcp 4,8) met 80 slagen. Zij werd gevolgd door Maud Bartels (De Goyer GC, hcp 4,1) en Amber Bruins (Sallandsche Golfclub, hcp 2,9).

Naast deze prijzen waren er ook prijzen voor de netto scores (dus na handicap verrekening). Bij de jongens kreeg Bryan de Jonge de eerste prijs, gevolgd door Josris Spanjer en Nick Richter (GCC ’t Sybrook). Bij de meisjes won Heleen Groote (GC De Semslanden) voor Fleur van Beek en Maud Bartels.

Als laatste waren er nog prijzen voor de longest en de neary. Jochem ter Bogt (GCC ’t Sybrook) sloeg op hole Oost 7 een afslag van 239 meter en was hiermee de winnaar. De neary op hole Oost 5 was, met een afstand tot de vlag van 2,35 m, voor Thom van der Sluis (GC The Duke).

Alle uitslagen en foto’s zijn te zien op http://www.sybrookjuniorcup.nl/.

Volgend jaar is er weer een Lonnerstaete Junior Cup. Hopelijk tot dan.

 

Jeugdcommissie GCC ‘t Sybrook