Lonneker Staete Junior Cup 2016

Lonneker Staete Junior Cup 2016

In tegenstelling tot de brandende hitte met een tropische temperatuur van vorig jaar hebben de deelnemers de 18-holes wedstrijd afgelopen zaterdag mogen spelen bij een fijne temperatuur. Helaas kende de wedstrijd wel een fikse onweersbui toen iedereen nog aan het spelen was. Er is gelukkig op tijd geschuild in de schuilhutten en door sommigen in het clubhuis waarna verder is gespeeld. Daarna volgde er nog een bui, waarbij nogmaals de toeter is afgegaan, maar deze bui viel gelukkig mee (geen bliksemflitsen en gedonder) dus ook toen werd weer door de resterende spelers het spel hervat. De baan was door de regenval van de laatste weken erg erg erg nat. Dus makkelijk spelen was het niet.

Eigenlijk is het weer de enige factor waar je als organisatie totaal geen invloed op hebt. De rest hebben we zo goed mogelijk geprobeerd te regelen op het juiste moment. Vrijdagavond zijn reeds enkele voorbereidingen getroffen, en zaterdagochtend werd al op tijd de baan in gereedheid gebracht, lunchpakketten klaargemaakt, vlaggen opgehangen, de longest en de neary uitgezet.

De jeugd was op tijd in het clubhuis om zich aan te melden en natuurlijk om in te spelen. Er werd gestart op de zuid- en de oostbaan. Om de drie holes werd de live-scoring doorgegeven door de in de baan aanwezige jeugdcoaches aan de wedstrijdleiding in het clubhuis. De standen werden direct via een (speciaal op maat ontworpen) live-scoringsysteem zichtbaar op een grote TV. Ook waren deze voor iedereen direct te bekijken op de website van deze wedstrijd: www.sybrookjuniorcup.nl. Dit maakte dat het ook voor de “achterblijvers” in het clubhuis (en soms gelukkig even op het terras) en zelfs voor de thuisblijvende ouders het een spannende wedstrijd was.

Sommige spelers waren even uit hun doen door de onweersbui, maar verder werd er redelijk tot zelfs goed gespeeld. Er waren voor de netto uitslag zelfs twee heren die hetzelfde aantal slagen hadden en die dus voor de play-off gingen! Op Oost 9 werd deze gespeeld, tot twee keer toe en daaruit volgde de winnaar.

Hieronder de uitslag:

Brutoscore  
1- Bas Vermeulen (HCP 1,0) 77 slagen (na play off)
2- Floris Veth (HCP 1,6)  77 slagen
3- Lars Meuken (HCP 9,3) 78 slagen
Nettoscore  
1- Lars Meuken (HCP 9,3) 65 slagen
2- Niels Wiggemans (HCP 7,3) 72 slagen
3- Floris Veth (HCP 1,6) 73 slagen
Stableford  
1- Wout Olde Weghuis (HCP 27,5) 32 punten
2- Paul Golz (HCP 22,7) 26 punten
3- Ferris van de Wetering (HCP 23,4) 25 punten

 

Op de site www.sybrookjuniorcup.nl zijn nog veel meer mooie foto’s te bekijken, zelfs van elke flight!