Leerzame ervaring Tim & Leonie NK Junioren

Leerzame ervaring Tim & Leonie NK Junioren

Afgelopen weekend hebben Tim Nuyts en Leonie Richter meegedaan aan het NK junioren t/m 21 jaar. Dit toernooi wordt gespeeld op de Noord Nederlandsche Golfclub in Glimmen. De eerste dag bood perspectief met een ronde van 80 slagen voor Tim en 88 slagen voor Leonie. De doelstelling – het behalen van de cut – was nog zeker mogelijk met een goed vervolg en iedereen was optimistisch over de kansen van “onze” meest talentvolle spelers.
 
Scoren op deze baan is niet makkelijk. De baan wordt speciaal voor dit toernooi geprepareerd met hoge rough en zeer snelle greens, die een stuk korter zijn gemaaid dan wij gewend zijn. Het aanvallen van puts is dus zeer gevaarlijk, zeker als deze downhill gaan. Helaas werd de 2e dag beide te veel… Naast heel goede holes waren er ook een paar hoge scores en dat wordt op dit niveau hard afgestraft.  

Tim maakte uiteindelijk rondes van 80 en 86 slagen en kwam daarmee op een 71 e plaats (van de 89), mist op 8 slagen de cut. Leonie maakte rondes van 88 en 95 en kwam daarmee uit op een 34 e plaats (van de 42) en mist op 15 slagen de cut. Al met al een leerzame ervaring, waarbij Leonie volgend jaar weer acte présence mag geven. Dat geldt helaas niet voor Tim, want hij bereikt volgend jaar de kritische leeftijd.  

Ook hebben Elias Saari en Paul Golz mee gedaan aan het NK t/m 12. Elias is 22e geworden en Paul 32e, respectievelijk met 96 en 103 slagen. De nieuwe talenten dienen zich dus in rap tempo aan!
 
Weliswaar kan e.e.a beter en waren de verwachtingen misschien iets hoger, maar wel hebben we voor het eerst sinds jaren meerdere spelers die überhaupt op deze NK’s mee doen. Alleen dat is al knap en smaakt naar meer. Tot volgend jaar!